Akbank'ın ikinci çeyrek net kârı beklentiyi aştı

Akbank'ın ikinci çeyrek net kârı beklentiyi aştı

Akbank, ikinci çeyrekte 1 milyar 570 milyon lira net kâr elde etti. Bankanın 6 aylık konsolide net kârı ise 3 milyar 23 milyon lira oldu.

Akbank'ın ikinci çeyrek net kârı beklentiyi aştı
16px
24px
27.07.2017 05:28
ABONE OLgoogle

Akbank'ın ikinci çeyrek net kârı tahminlerin üzerinde geldi. Bankanın 1 milyar 449 milyon lira net kâr açıklaması beklenirken, 1 milyar 570 milyon lira net kâr elde etti. Banka, yılın ilk 6 aylık döneminde ise 3 milyar 23 milyon TL konsolide net kâr elde etti. 

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bankanın 2017 yılı ilk yarısındaki finansal performansına ilişkin yaptığı açıklamada “Ekonomimiz, yılın ilk yarısında yükselişe geçti ve ülkemiz tekrar istenen yüksek büyüme oranlarına ulaştı. Hükümetimizin aldığı tedbirlerin bu olumlu gelişmelere önemli katkısı oldu.

Bankalar da bu süreçte ekonomimize destek olmaya devam etti. Akbank kuvvetli finansalları ve likiditesi ile piyasalardaki etkinliğini sürdürdü, yüksek performansını korudu. Kredi hacmimiz hızlı gelişti ve bu performansın yakalanmasında etkili oldu. Bankamız yılın ilk 6 ayında aktiflerini yüzde 7,1 oranında büyüterek 315 milyar TL’ye çıkardı” dedi.

2017’nin ilk yarısında Akbank’ın 3 milyar 827 milyon TL brüt kâr elde ettiğini kaydeden Binbaşgil, “Bankamız, brüt kârı üzerinden 804 milyon TL vergi karşılığı ayırdı. Bu dönemde konsolide net kârımız 3 milyar 23 milyon TL oldu” dedi.

Akbank’ın müşterilerinin sürekli yanında olduğu bir bankacılık anlayışıyla çalıştığını vurgulayan Binbaşgil, “KOBİ kredileri, ticari ve kurumsal kredilerle reel ekonomiye katkı sağlarken, bireysel kredilerle de müşterilerimizin ihtiyaçlarına destek vermeyi sürdürüyoruz. Reel sektöre yönelik kredilerimiz 2017’nin ilk 6 ayında iyi bir gelişim gösterdi. 190 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplamda yüzde 7,4 büyüttüğümüz kredilerimiz 235 milyar TL’ye ulaştı. Bu büyümeyi aktif kalitemizi gözeterek sağlamayı başardık. Takipteki kredi oranımız, sektördeki en düşük oranlardan bir tanesi olarak yüzde 2 seviyesinde gerçekleşti. Akbank, genel kredi karşılıkları da dikkate alındığında takipteki kredilere yaklaşık yüzde 172 oranında karşılık ayırdı. Mevduatımız da bu dönemde yüzde 8,1 oranında büyüyerek 188 milyar TL’ye ulaştı” dedi.

Dijital kanalları kullanan müşteri sayılarının 3.6 milyona, mobil bankacılık aktif müşteri sayımızı ise 3.5 milyona taşıdıklarını da kaydeden Binbaşgil, "Her segmentte, her üründe, her süreçte dijitalleşme trendimizi koruyacağız" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde