Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na üç yeni üye

Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na üç yeni üye

Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na, Zürih Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Joseph Ackermann, Çin Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Gao Jian ve M. Klein and Company'nin Yönetici Ortağı Michael Klein da katıldı.

Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na üç yeni üye
16px
24px
25.07.2012 14:18
ABONE OLgoogle

 Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na, Zürih Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Joseph Ackermann, Çin Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Gao Jian ve M. Klein and Company'nin Yönetici Ortağı Michael Kleinda katıldı.

      Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, uzun süre Deutsche Bank CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmüş olan, Mart 2012 tarihinde Zurich Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan ve yine uzun yıllar Uluslararası Finans Enstitüsü Başkanlığı-nı yürütmüş olan Dr. Joseph Ackermann; dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'in Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Gao Jian; ve Birleşmiş Milletler Gıda Programı'nın Özel Danışmanı ve Lehman Brothers'ın devri sürecinde Barclays Bank'a danışmanlık hizmeti veren, M. Klein and Company'nin Yönetici Ortağı Michael Klein da Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na dahil oldu.

      Konuya ilişkin, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, yeni üyelerin Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na katılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

      Dinçer, ''Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu hassas ortamda her türlü bilgi kritik önem taşıyor. Adımlarımızı doğru yönde ve zamanda atabilmemiz açısından Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nda yapılan değerlendirmelerin çok önemli bir referans oluşturduğunu düşünüyorum. Kurulumuzdaki değerli üyelerin engin bilgi birikimi ve deneyimleri, dünyadaki gelişmeleri daha iyi anlayabilmemize büyük katkıda bulunuyor. Sayın Josef Ackermann, Sayın Gao Jian ve Sayın Michael Klein'ın katılımlarıyla Bankamız Uluslararası Danışma Kurulu daha da güçlendi. Kurulumuz'da uluslararası prestijli üyelerin bulunması Türk ekonomisinin sahip olduğu fırsatların küresel alanda daha iyi anlaşılmasına önemli fayda sağlayacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

      Başkanlığını Kemal Derviş'in yaptığı Akbank Uluslararası Danışma Kurulu üyeleri arasında IMF eski Başkanı ve İspanya eski Başbakan Yardımcısı Rodrigo de Rato, Dünya Bankası eski Baş Ekonomisti Lord Nicholas Stern, Lloyds Banking Group Başkanı Sir Win Bischoff ve Olayan Financing Company Genel Müdürü Lubna Olayan da bulunuyor.

 

 Joseph Ackermann hakkında

 Joseph Ackermann, Mart 2012'den bu yana Zürih Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ackermann aynı grupta daha önce iki yıl boyunca Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Doktorasını tamamladığı 1977 yılında Schweizerische Kreditanstalt şirketinde çalışma yaşamına başlayan Ackermann, 1990 yılında şirketin yönetim kuruluna girmiş ve 1993 yılında  Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur.1996 yılında Deutsche Bank'ta icra kuruluna atanan Ackermann, 2002 yılında  kurulun sözcülüğü ve CEO’luk görevlerini üslenmiştir. Şubat 2006'da Deutsche Bank Yönetim Kurulu Başkanı seilen Joseph Ackerman bu görevini Mayıs 2012 tarihine dek yürütmüştür.

Ackermann ayrıca, Siemens AG Danışma Kurulu ikinci Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Royal Dutch Shell Almanya şirketinde icra kurulu üyeliği görevlerini de sürdürmektedir. Dünya Ekonomik Forumu Vakfı Yönetim Kurulu Eş-Başkanı da olan Ackermann, Forum'un düzenlenmesinde önemli görevler üstlenmektedir. Ackermann, St. Gallen Foundation for International Studies Başkanlığı, Lindau Nobelprizewinners Toplantıları Vakfı Senato Onursal Üyesi, New York Metropolitan Operası Danışman Yöneticiliği görevlerini de yürütmektedir. London School of Economics'de 2007 yılından bu yana finans dersleri de veren Ackermann, 2008 yılında Frankfurt Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi'nden Onursal Profesor ünvanı almıştır. Yunanistan Trakya Democritus Üniversitesi'nden de Onursal Doktorası bulunan Ackermann, St. Gallen Üniversitesi'nde ekonomi ve sosyal bilimler eğitimi görmüştür.

 Gao Jian hakkında

 Temmuz 2003'ten bu yana CPC Çin Kalkınma Bankası Komitesi üyesi ve Çin Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı'dır. Çin Maliye Bakanlığı Finansal Bilimler Enstitüsü'nden maliye alanında doktora derecesiyle mezun olmuştur. Eylül 1990 ve Ekim 1998 tarihleri arasında Yasa ve Yönetmelikler Bölümü müdür yardımcılığı, Devlet Borç İdaresi Bölümü müdür yardımcılığı, Devlet Borç İdaresi Bölümü müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı Yasa ve Yönetmelikler Bölümü müdürlüğü görevlerini başarıyla yürütmüş; Ekim 1998'de baş ekonomist, Hazine Bölümü Genel Müdürü ve eş zamanlı olarak Çin Kalkınma Bankası Hong Kong Şubesi baş temsilcisi görevlerini üstlenmiş; Nisan 2001'de CPC Çin Kalkınma Bankası Komitesi üyesi, başkan yardımcısı ve eş zamanlı olarak Hazine Bölümü direktörü ve Çin Kalkınma Bankası Hong Kong Şubesi baş temsilcisi olarak atanmıştır.

 Michael Klein hakkında

 Michael Klein şirketlere, yatırımcılara ve hükümetlere finansal ve stratejik tavsiyelerde bulunan lider bağımsız danışmanlık şirketi M. Klein and Company, LLC'nin Ortak Yöneticisidir. Klein daha önce Citi Kurumsal Müşteri Grubu Başkanlığı ve Citi, Inc. şirketinin Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. Bu sıfatla, Klein Bankanın 100'den fazla ülkede önde gelen şirketlerle, yatırım fonlarıyla ve hükümetlerle olan ilişkilerini yönetmekten sorumlu olmuştur. Öncesinde, Klein Citigroup'ta ve Salomon Smith Barney'de Yatırım Bankacılığı Müdürlüğünün de aralarında bulunduğu bir takım görevler üstlenmiştir. Klein, Yatırım Bankası Schroder's PLC'nin alınması da dahil olmak üzere, Citigroup'un Avrupa'daki iş alanlarını oluşturma girişimlerini yönetmiştir. Kendisi ayrıca özel sermaye ve diğer alternatif yatırım şirketleri konusunda şirketin danışma ve fon sağlama girişimlerinin de kuruculuğunu yapmıştır.

Michael Klein; Dow Agrosciences Kimyasal Şirketi Kurulu, IHS Inc.,Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü, Berlin Amerikan Akademisi, Mount Sinai Tıp Merkezi ve Harvard Belfer Merkezi gibi birçok kurumun yönetim kurulu üyesidir. Kendisi ayrıca Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Yatırım Danışmanlığı Kurulu'nun da kurucu üyesidir. Sayın Klein Columbia, Harvard, London School of Business ve St. Petersburg Üniversitesi'nde ve ayrıca ABD Hükümeti tarafından düzenlenen, aralarında Federal Rezerv ve Menkul Kıymetler ile Borsa Komisyonu'nun da bulunduğu birçok eğitim programında ziyaretçi öğretim üyesi olarak da görev yapmaktadır.

 Akbank Uluslararası Danışma Kurulu üyeleri

 -          Kemal Derviş - Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı, Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Politika Merkezi Danışmanı

-          Joseph Ackermann - Zürih Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı

-          Sir Winfried Bischoff - Lloyds Banking Group Plc. Yönetim Kurulu Başkanı

-          Gao Jian -Çin Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı

-          Michael Klein - M. Klein and Company'nin Yönetici Ortağı

-          Lubna Olayan - Olayan Financing Company Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı, Genel Müdür

-          Jean Pisani-Ferry – Bruegel Düşünce Kuruluşu Direktörü, Paris-Dauphine Üniversitesi öğretim üyesi, Fransa Maliye Bakanlığı eski Ekonomi Danışmanı

-          Rodrigo de Rato - IMF eski Başkanı, İspanya eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı

-          Lord Nicholas Stern - Dünya Bankası eski Başekonomisti ve İngiltere Hükümeti'nin eski Ekonomi Danışmanı

-          Suzan Sabancı Dinçer -  Akbank Yönetim Kurulu Başkanı

-          Hayri Çulhacı – Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye

-          Hakan Binbaşgil - Akbank Genel Müdürü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde