Akbank-Citibank nikahına kutlama

Akbank-Citibank nikahına kutlama

Citi ve Akbank arasındaki ortaklık, Güler Sabancı ile Charles Prince onuruna düzenlenen New York'taki gala yemeğinde kutlandı.

Akbank-Citibank nikahına kutlama
16px
24px
08.05.2007 10:51
ABONE OLgoogle

 Citi ve Akbank arasındaki ortaklık, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile Citi Başkanı ve üst yöneticisi (CEO) Charles Prince onuruna düzenlenen Amerikan-Türk Cemiyetinin (ATS) New York'taki gala yemeğinde kutlandı.

Güler Sabancı, Manhattan'ın en seçkin otellerinden Waldorf Astoria'daki gala yemeğinden önce düzenlenen kokteylde New York'taki Türk gazetecilere kısa bir açıklama yaparak ATS tarafından Sabancı Holding adına kendisine ve Citi Grup adına Charles Prince'e "Kurumsal Ortaklık" ödülü verileceğini söyledi.

Citi ile Akbank arasındaki işbirliğinin Türk-Amerikan iş dünyasında "örnek ortaklık" olduğu için kendilerinin bu ödüle layık görüldüklerini söyleyen Güler Sabancı, "Ben bu geceye aynı zamanda Citi-Akbank ortaklığının bir kutlaması olarak bakıyorum. Burada 400'den fazla insan var, aralarında Citibank ile Sabancı'nın ortaklık yaptığı büyük firmaların temsilcileri var. Citi-Akbank işbirliği, Türk ve Amerikan şirketleri ile iş dünyasi arasında işbirliğinin artması için de teşvik edici bir olaydır" diye konuştu.

Gala yemeğinin açılışını yapan ATS Başkanı Murat Köprülü, ATS'nin kurucusu olan merhum Ahmet Ertegün ile 3 yıl önce bir karar vererek Türkiye-ABD arasındaki başarılı ortak yatırımları kutlama amacıyla bu tür gala yemekleri düzenlemeye karar verdiklerini, geçen yıl Ford Otosan ortaklığını kutladıklarını anlattı.

Köprülü, bu yıl ikinci kez düzenledikleri gala gecesinde iki ülke arasında gerçekleşen en yeni ve en önemli ortaklıklardan biri olan "Citi-Akbank Ortaklığını" kutladıklarını söyledi.

Köprülü konuşmasında Ahmet Ertegün'ü özellikle anarak, "O bugünü görseydi çok sevinirdi" diye konuştu.

Sabancı ile Prince'e "ATS Kurumsal Ortaklık" ödülünü veren ve Citi-Akbank ortaklığının mimarlarından eski Teksas Senatörü Phil Gramm ise yaptığı konuşmada ortaklık ile gurur duyduğunu belirtirken Güler Sabancı'nın dünyanın en iyi iş kadınlarından biri olduğunu söyledi.

Güler Sabancı ise konuşmasında, ödülü almaktan büyük gurur duyduğunu, Sabancı Holding'in "doğru ortağı" bulduğunu, dünyanın en prestijli gruplarından olan Citi ile yaptıkları işbirliğinden büyük memnuniyet duyduklarını, Citi ile "ortak vizyon oluşturma, ortak kalite anlayışı" gibi aynı manevi değerleri paylaştıklarını belirtti.

Sabancı ortaklıkta emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarken "Bütün ortaklıklar gibi bizimki de hala beslenip büyütülmeye muhtaç, ama eminim ki görev yerlerinde Akbank'ın geleceğinin yetkin ellerde olduğunu kanıtlamış olan ekiplerimiz bunu da başarabilecek çapta ve kararlılıkta olacaktır" diye konuştu.

Citi Başkanı ve üst yöneticisi (CEO) Charles Prince de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu ve Türkiye'deki bankaların dünya çapında olduğunu vurguladı. Prince, Akbank-Citi ortaklığını uzun süreli bir strateji ortaklığı olarak tanımlarken "Citi ve Akbank ortaklığı, iki ülke arasındaki ilişkinin de bir sembolü olacaktır" diye konuştu. Prince, ABD ile Türkiye'nin ekonomi, güvenlik gibi konularda aynı amaçları taşıdığını ve bu anlamda iki ülkenin ortak olduğunu vurguladı.

Güler Sabancı ile Muhtar Kent gecede dans etti.

Gecede Cemiyet'in onursal başkanı ve Atlantic Records'un kurucusu Ahmet Ertegün'ün anıldığı kısa bir film de gösterildi.

ATS'nin gala yemeğine Akbank Murahhas üyesi Suzan Sabancı Dinçer, UBS Başkan Yardımcısı eski senatör Phil Gramm, merhum Ertegün'ün eşi Mica Ertegün, Dünya Bankası'nın eski başkanı James Wolfensohn, Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Coca Cola şirketi üst yöneticisi Muhtar Kent, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, CHP'nin eski genel başkanı gazeteci Altan Öymen, modacı Atıl Kutoğlu, ünlü doktor Mehmet Öz olmak üzere Amerikan ve Türk iş dünyasından birçok üst düzey yöneticinin yanı sıra siyaset ve diplomatik çevreler ile akademi ve sanat dünyasından isimler katıldı.

17 Ekim 2006 tarihinde 3,1 milyar dolara imzalanan ortaklık anlaşması sonucunda Citi, Sabancı Holding'e ait Akbank'in yüzde 20 oranında hissedarı olmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde