Akaydın İstanbul’dan “göçmeye” niyetli

Akaydın İstanbul’dan “göçmeye” niyetli

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın hemşerisi Akaydın, İstanbul'u terk ediyor

Akaydın İstanbul’dan “göçmeye” niyetli
16px
24px
22.10.2010 15:34
ABONE OLgoogle

Selahattin Akaydın, Muşlu bir işadamı. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın hemşerisi. Akaydın, 1994’ten beri İstanbul İkitelli’deki fabrikasında deri ayakkabı üretiyor. Akaydın’ın firması Akmen Ayakkabı, hem iç piyasaya hem de dış piyasaya çalışıyor. Yıllık cirosu 10 milyon doları buluyor. Akaydın, bir sanayici olarak er geç İstanbul’dan gitmesi gerektiğini tahmin ettiğinden yeni yatırımını memleketi Muş’a yapmış. Muş’taki eski tütün deposunu 25 yıllığına kiralayan Akaydın, burada 120 kişinin çalıştığı fabrikasında nisan ayında üretime başladı.

Selahattin Akaydın, aynı zamanda spor giyimi üreten kuzenlerini de Muş’a yatırım yapmaya ikna etmiş. Akaydın ailesi böylece 6 milyon euro’luk yatırımla Muş’a hem hazır giyim hem de ayakkabı tesisi kurmuş oldu. Bu tesislerde toplam 270 kişi çalışıyor. Akaydın, Muş’tan ilk ihracatını eylül ayında Yunanistan’a yaptı. Kuzenleri ise Hugo Boss ve Polo Ralph Lauren’e spor giyim üretimini Muş’tan sürdürüyor.

Öğrendiğimize göre Selahattin Akaydın, Muş’ta kalıcı olmak istiyor. Bu noktada yetişmiş eleman açığını da şimdiden görüyor. Bunun için Muş Valisi Endoğan Bektaş’a, Muş Endüstri Meslek Lisesi’nde ayakkabı bölümü açılması talebini iletmiş. Vali Bektaş da buna sıcak bakmış ve destek sözü vermiş. Bu arada, Selahattin Akaydın’ın, işler planladığı gibi giderse İkitelli’deki fabrikasını 3 yıl içinde tamamen Muş’a taşımayı düşündüğünü de belirtelim. Türkiye’nin en fakir illerinden birine sanırız bu yatırım ilaç gibi gelir.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde