Akasya AVM’de dakikalarca ölüm kalım savaşı

Akasya AVM’de dakikalarca ölüm kalım savaşı

Türkiye’nin en lüks AVM’lerinden biri olarak gösterilen Akasya Acıbadem’de ayağı yürüyen merdivene sıkışan 9 yaşındaki çocuk, işadamı babası tarafından kurtarıldı.

Akasya AVM’de dakikalarca ölüm kalım savaşı
16px
24px
29.12.2015 07:55
ABONE OLgoogle
Türkiye’nin en lüks AVM’lerinden biri olarak gösterilen Akasya Acıbadem’de ayağı yürüyen merdivene sıkışan 9 yaşındaki çocuk, işadamı babası tarafından kurtarıldı. Dakikalar süren can pazarına hiçbir görevli müdahale etmedi

İstanbul’un en lüks alışveriş merkezleri arasında olan Akasya Acıbadem’de haftasonu yaşananlar tüyler ürpertti. Yürüyen merdivenlerde sıkışan 9 yaşındaki erkek çocuk, ölümün kıyısından döndü. Babasının yürüyen merdiveni durdurmasıyla kurtulan çocuğa dakikalarca ne sağlık ekibi, ne de herhangi bir güvenlik görevlisi yardım etti.

Çocuğunu kurtaran babanın olaydan sonra yanına gelen AVM müdürünün “Yeni ayakkabı alalım” demesi ise o sırada çocuğunun canıyla uğraşan işadamı babayı isyan ettirdi. Eşi ve üç çocuğuyla haftasonu ünlü alışveriş merkezi Akasya’da sinemaya giden işadamı, yaşadığı dehşet dolu dakikaları şöyle anlattı:

KİMSE AVM’DE GÜVENDE DEĞİL

“Haftasonu ailemle Akasya AVM’ye gittik. Eşim ve çocuklar arkamdan geliyordu. Sinema katına çıkarken çığlıklar duydum. Döndüğümde küçük oğlumun merdivenlere sıkışarak çırpındığını gördüm. Herkes çığlık atıyordu ama duyan yoktu. Hemen yürüyen merdivenin başına koşarak butona bastım, merdiveni durdurdum. Çocuğumu oradan çıkardım. Uzun süre sağlık ekibi bekledik. Ama ne sağlık ekibi ne de bir görevli gelmedi. Çok sonra yanıma gelen AVM İşletme Müdür Yardımcısı Tolga Gümüştekin, kartvizitini uzattı.
Çocuğumun ayakkabısı yürüyen merdivenlere sıkışmıştı, yalınayaktı. ‘Ayakkabısını biz alalım’ dedi. Ben de ona ‘sizin çocuğunuz var mı’ dedim. Yokmuş. ‘İnşallah olunca beni anlarsınız’ dedim.”



AVM’de yaşadığı şoku uzun süre atlatamayan baba, “İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Süper lüks AVM’nin yürüyen merdiveninde bir fotosel, ufacık bir tedbir yok. İnsanların en lüks AVM’de başına neler gelebileceğini görsün. Gözünü para hırsı bürümüş bu işletmelere karşı önlem alınsın” diye konuştu. (Taraf)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde