Akarsu özelleştirmesine 850 teklif

Akarsu özelleştirmesine 850 teklif

ÖİB'nin Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait 52 akarsu santralinin özelleştirmesine rekor teklif

Akarsu özelleştirmesine 850 teklif
16px
24px
12.02.2010 08:56
ABONE OLgoogle

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait 52 akarsu santralinin 19 ayrı grup halinde ‘işletme hakkı verilmesi’ özelleştirilmesi için açtığı ihalede 850’nin üzerinde şirket şartname aldı.

ÖİB yetkilileri, elektrik santrallerine yerli ve yabancı şirketlerin çok yoğun ilgi gösterdiği belirterek, ihalelerde son  teklif verme tarihinin 19 Şubat’ta olduğunu hatırlattılar. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi satın alanların bir bölümünün ihaleye teklif vermeleri bekleniyor.

ÖİB yetkilisi, santrallerin 19 gruba bölünerek ihale edilmesiyle bir yandan daha küçük ölçekteki yatırımcıların, diğer yandan da tesislerin bulunduğu bölgelerdeki yerel yatırımcıların ihaleye katılımı sağlanmasının öngörüldüğünü vurguladılar.

Öte yandan ÖİB, TEDAŞ’a bağlı Çamlıbel, Fırat , Uludağ ve Vangölü Elektrik Dağıtım’daki yüzde 100 kamu hissesinin “blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi için açtığı ihalede, son teklifler bugün alınıyor. Açılan ihalede, Çamlıbel için 11, Fırat için 8, Uludağ için 16, Vangölü için 8  kurum ön yeterlilik için başvurmuştu. Buna göre, ön yeterliliği alan şirketlerden istekliler bugün son tekliflerini verebilecekler.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde