Akaarykıt istasyonlarına mobil denetim

Akaarykıt istasyonlarına mobil denetim

Akaryakıt ve LPG istasyonlarında bulunan sayaçların muayenesi ve kontrolü için ..

Akaarykıt istasyonlarına mobil denetim
16px
24px
04.07.2010 18:04
ABONE OLgoogle

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından, akaryakıt ve LPG istasyonlarında bulunan sayaçların muayenesi ve kontrolü amacıyla daha önce hizmete sunulmuş olan 41 adet araca ilave olarak 50 adet daha akaryakıt muayene aracı hizmete sokulacak. 

     Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'deki her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin, doğru ayarlı ve uluslar arası birimler sistemine göre imalinin ve kullanımının sağlanması, muayenesi, ayarlanması ve damgalanması işlemlerinin, Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümleri çerçevesinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütüldüğü anımsatıldı. 

     Açıklamada, bu çerçevede yurt geneline yayılmış yaklaşık 20 bin adet akaryakıt ve LPG istasyonlarındaki sayaçların muayenesi, ayarlanması, damgalanması ve denetlenmesi amacıyla mevcut araç filosunun güçlendirilmesi amacıyla Bakanlık tarafından 50 adet daha ?akaryakıt denetim aracı? satın alındığı bildirildi. 

     Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yarın Sincan'da 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde araçların tanıtım toplantısına katılacağının ifade edildiği açıklamada, söz konusu araçların daha sonra, akaryakıt ölçek seti ve LPG mastermetresi ile teçhiz edilip, il müdürlüklerine dağıtılacağı kaydedildi.
   

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde