Ak Partili Demiröz'ün kardeşinden sonra damadı da kayyım çıktı

Ak Partili Demiröz'ün kardeşinden sonra damadı da kayyım çıktı

FETÖ liderini ziyaret eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün damadı, FETÖ’den el konulan 14 şirkete yönetici oldu.

Ak Partili Demiröz'ün kardeşinden sonra damadı da kayyım çıktı
16px
24px
14.01.2018 06:55
ABONE OLgoogle

Damadın kayyım olarak atandığı şirketlerin çoğu, kayyım atandıktan sonra faaliyetlerine devam etmemesiyle arkasında yüzlerce mağdur aile bırakan Dumankaya’ya ait. Mağdurlar, aylardır TMSF’nin önünde eylem yapıyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün damadı ‘kayyım’ çıktı. Demiröz’ün damadı Halil İbrahim Akyıldız, FETÖ soruşturmaları gerekçesiyle el konulan 14 şirkete kayyım olarak atanan isim olarak dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen AKP Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz aynı zamanda partinin Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Demiröz’ün ismi daha önce kurucusu olduğu Demiröz Yeminli Mali Müşavirlik şirketinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerinin mali denetim ihalelerini almakla gündeme gelmişti. Dün Demiröz ailesinin ticari ilişkilerini mercek altına almıştık. AKP’li vekilin eşi, oğlu ve kızının enerji sektöründe yer aldığı şirketleri kamuoyuna duyurmuştuk.

Kardeşi biliniyordu...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’ün kardeşi, eski AKP Beylikdüzü İlçe Başkanı Nevzat Demiröz’ün kayyım olarak tercih edilen isim olduğu biliniyordu.

Nevzat Demiröz, özellikle cemaatçi Koza Grubu’na atanan kayyım heyetinde yer almıştı. Demiröz’ün kardeşi 10’u aşkın şirkete kayyım olarak atanmıştı.

Yönetim kurulu üyesi

Demiröz’ün kardeşinin yanı sıra damadı Halil İbrahim Akyıldız’ın da kayyım olarak atandığı ortaya çıktı. Demiröz’ün kızı Betül Akyıldız’ın eşi Halil İbrahim Akyıldız, FETÖ soruşturmaları nedeniyle kayyım atanan şirketlerde tercih edilen isim olarak göze çarpıyor. Halen 14 şirkette yönetim kurulu üyesi olarak ismi gözüküyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün 2012 yılında ABD’de Fethullah Gülen’i ziyaret eden 12 kişilik AKP heyetinde yer aldığı bu fotoğrafla ortaya çıkmıştı. (Demiröz sağdan üçüncü sırada.)

CHP'den Darbe Komisyonu'na: O ziyareti sordunuz mu?

2012 yılında ABD’de Pensilvanya eyaletinde yaşayan FETÖ lideri Fethullah Gülen’i ziyaret eden 12 kişilik AKP heyetindeki isimler arasında AKP Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz de yer alıyordu. Gülen’le yarım saatlik görüşmenin ardından çekildiği belirtilen ve Demiröz’ün de yer aldığı hatıra fotoğrafı, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından kurulan Darbe Araştırma Komisyonu’nda CHP’nin sorularıyla birlikte yer almıştı. CHP, “Aralarında AKP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Vedat Demiröz ve TBMM Grup Başkanvekili İlknur İnceöz’ün olduğu bu isimlerden ziyaretlerinin detaylarına ilişkin bilgi istenmiş midir” diye sormuştu.

Dumankaya ağırlıkta

İşte damadın yönetiminde bulunduğu 14 şirket:

-Dumankaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ.

-Milsan Demirçekme Sanayi ve Ticaret AŞ.

-Dumankaya Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ.

-Shov Oto Sanayi ve Ticaret AŞ.

-Dumankaya Dış Ticaret ve Pazarlama AŞ.

-Dumankaya Holding AŞ.

-RS Mağaza Geliştirme Dekorasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş.(Tasfiye halinde)

-Uniplast Plastik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret AŞ.

-Dumankaya Pusula Yönetim Hizmetleri ve Ticaret AŞ.

-Zet Zeki Bina ve Ev Teknoloji Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ.

-DKaya Gayrimenkul ve İnşaat AŞ.

-Dumankaya Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme AŞ.

-Dumankaya Teknoloji AŞ.

-Dumankaya ve Mazaya İnşaat AŞ.

AKP'li vekil ‘rüzgâr’ arıyor... Ailesiyle enerji işine girdi, santral sahalarını değiştirdi

AKP’li Demiröz ve ailesinin, rüzgâr enerjisi işine girdiğini ve santral sahalarını değiştirdiğini
dünkü haberimizde deşifre etmiştik.

Aykut Küçükkaya/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde