Ak Parti'nin seçim vaadi: Her bakana özel uçak

Ak Parti'nin seçim vaadi: Her bakana özel uçak

Fatih’te seçim bürosunun açılışında konuşan Ak Partili Erdem, “Aldığımız uçaklara karşı çıkıyorlar. Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın niye özel uçağı olsun? Bakanların da özel uçağı olacak, olmak mecburiyetinde" dedi..

Ak Parti'nin seçim vaadi: Her bakana özel uçak
16px
24px
21.04.2015 05:18
ABONE OLgoogle
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 185 milyon dolara (500 milyon TL) alınan özel uçakla ilgili eleştirilere tepki gösterirken yaptığı açıklamalar, yeni israfların işaretini verdi.

Fatih’te seçim bürosunun açılışında konuşan Erdem, “Aldığımız uçaklara karşı çıkıyorlar. Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın niye özel uçağı olsun? Bakanların da özel uçağı olacak, olmak mecburiyetinde. Çünkü Türkiye’yi başka türlü büyütemezsin ki!” dedi.

Fatih’te seçim bürosunun açılışına katılan Ekrem Erdem, muhalefet partilerinden MHP için, “Mesela şu MHP’liler, ne diyerek oy ister anlamam.” derken kamuoyunda yankı bulan CHP’nin seçim vaatleri konusunda da, “Bekara karı boşamak kolay. Çünkü iktidar diye bir hedefi yok ki. Sallıyor, sallıyor. Salla Kemal, sallıyor.” ifadelerini kullandı.

Ekrem Erdem, Cumhurbaşkanı’na ABD Başkanı Obama’nın kullandığı uçağa benzer bir uçak alınmasını da şu sözlerle savundu: “Aldığımız uçaklara karşı çıkıyorlar. Cumhurbaşkanı’nın niye özel uçağı olsun? Başbakan’ın niye özel uçağı olsun? Bakın ben size söyleyeyim. Bakanların da özel uçağı olacak. Olacak, olmak mecburiyetinde. Çünkü Türkiye’yi başka türlü büyütemezsin ki! Yani seferlere uygun olarak Başbakan’ın gittiğini düşünün. Bakanlar zaman zaman gidiyorlar, devlet uçaklarını kullanıyorlar. Ben öyle bakan biliyorum ki, sabah kahvaltıyı Bakü’de yapıyor, öğlen yemeğinde Kazakistan’da oluyor, akşam da Avrupa’nın bir ülkesinde oluyor. Niye? Türkiye artık dinamik. Türkiye’nin etrafında partimiz olduğu gibi iktidarımız da dünyanın her tarafında.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde