Ak Parti'den Melih Gökçek'e 1 milyar dolarlık şok

Ak Parti'den Melih Gökçek'e 1 milyar dolarlık şok

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) üzerinde 30 yıllığına intifa hakkı tesis eden ve belediyenin AOÇ içerisindeki işletmeleri üçüncü şahıslara kiraya verebilmesini öngören madde torba kanundan çıkarıldı.

Ak Parti'den Melih Gökçek'e 1 milyar dolarlık şok
16px
24px
24.10.2017 08:21
ABONE OLgoogle

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, dün yaptığı açıklamada "Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devrini 30 yıla uzatan kanunun çıkmasını bekliyor ve buranın ihalesini de yapabilmek için direniyor" dedi.

 CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın uyarısı sonuç verdi. Bugün toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Bazı Vergi Kanunları İle Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüştü.

 Torba kanunun altıncı maddesi verilen önerge ile tasarıdan çıkarıldı. Söz konusu madde, Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin ve onaylı imar planlarında görülen hayvanat bahçesinin 30 yıllığına Ankara Büyükşehir Belediyesi lehine intifa hakkı tesis edilmesini ve AOÇ içindeki işletmelerin Büyükşehir Belediyesince üçüncü şahıslara kiraya verilebilmesini öngörüyordu.

 BARIŞ YARKADAŞ TWİTTER'DAN DUYURDU

 Barış Yarkadaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada dün konuya ilişkin yaptığı açıklamayı hatırlattı.

 İşte o tweetler:

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde