Ak Parti'den Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne

Ak Parti'den Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne

Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın okuduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Şenol Kazancı AA'nın Yeni Genel Müdürü oldu.

Ak Parti'den Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne
16px
24px
16.12.2014 08:12
ABONE OLgoogle
Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü Kemal Öztürk'ün görevinden ayrılması nedeniyle boşalmıştı. Anadolu Ajansı-AA Genel Müdürlüğü'ne Şenol Kazancı atandı.

AKP döneminde yıldızı parlayan, Başbakan Başdanışmanlığı görevine kadar yükselen Şenol Kazancı’nın yeni adresi devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansı’nın zirvesi…

İşte Şenol Kazancı’nın yükseliş öyküsü:

Trabzon Yomra doğumlu olan Şenol Kazancı, AKP İstanbul İl Gençlik Kollarının Kurucu Başkanı. Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın okuduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu ve ardından Hukuk okudu. ABD’de de eğitim gördü. 2007 yılında çocuk denecek yaşta, Albayrak’lar Grubu’nun televizyonu TV Net’in Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildi.

22 Nisan 2011’de “Erdoğan’ı kıramayıp”, Kamuya ait taşınmazların satışı, kiralanması, tahsisi ve devrinden sorumlu olarak Başbakanlık Başmüşavirliği’ne getirildi.

Başmüşavir olana kadar Yeni Şafak’ta da köşe yazarlığı yaptı.

17 Haziran 2010’daki “Akif Beki basın sözcülüğünden neden ayrılmıştı?” başlıklı yazısındaki Akif Beki’ye yönelik çok sert sözleri, o dönem büyük yankı bulmuştu. (http://yenisafak.com.tr/yazarlar/?t=17.06.2010&y=SenolKazanci

28 Ekim 2010 tarihinde yayınlanan ‘İyice yaşlandığıma göre artık hacca gidebilirim!’ başlıklı yazısında da “Mevsimi geldi, hacı adaylarımız -ki aralarında sevgili dostum Şenol Özbek de var- heyecan içerisinde hazırlanıyorlar” diyerek, şu an kullandığı twitter hesabıyla aynı adı taşıyan arkadaşından bahsetmişti. (http://www.yenisafak.mobi/yazarlar/SenolKazanci/iyice-yaslandigima-gore-artik-hacca-gidebilirim/24650)

Şenol Kazancı, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevlerinde yer almıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde