Ak Parti, Cumhuriyet düşmanıyla 'Evet' oyu istedi

Ak Parti, Cumhuriyet düşmanıyla 'Evet' oyu istedi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, cumhuriyete karşı isyan başlatan Şeyh Sait’li ‘Evet’ afişi hazırladı.

Ak Parti, Cumhuriyet düşmanıyla 'Evet' oyu istedi
16px
24px
24.03.2017 05:15
ABONE OLgoogle

AKP cumhuriyet düşmanı aracılığı ile başkanlık sistemi için oy istemeye başladı. CHP’li Aytun Çıray, Başbakan Yıldırım’a “Bu vatan hainine övgüye ne diyorsunuz?” diye sordu

AKP'nin referandum kampanyası tam gaz sürerken, Diyarbakır'da asılan “Evet” afişi, Meclis'e taşındı. AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 1 Nisan'daki ziyaret nedeniyle valiliğin karşısına üzerine “Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır” yazılı bir pankart astı.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. AKP'nin tek adam rejimi kurabilmek için her şeyi göze aldığını vurgulayan Çıray, şunları söyledi:

“SORUŞTURMA AÇACAK MISINIZ?”

“Hayır oyu verecekleri ‘terörist' ilan edecek kadar ileri gittiler. Şimdi bu anlayışın sahipleri Diyarbakır Valiliği karşısına Şeyh Sait'e saygılarını belirten bir pankart asmışlardır. İngilizlerle işbirliği yaparak Misak-ı Milli sınırlarımızda olan Musul'un elimizden çıkmasına neden olan, AKP İl Başkanlığı'nın astığı Şeyh Sait'e övgü pankartına katılıyor musunuz?

Katılmıyorsanız AKP İl Başkanı'nı görevden almayı düşünüyor musunuz? Bir vatan hainine övgü pankartının valiliğin karşısına asılmasına izin veren Diyarbakır Valisi hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde