Airbus Türkiye’den 7 milyar dolarlık alım yapacak

Airbus Türkiye’den 7 milyar dolarlık alım yapacak

Airbus, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Muatabakat Zaptı imzalandı. Anlaşmaya göre, Airbus Türkiye'deki tedarikçilerinden gelecek 12 yılda 7 milyar dolarlık alım yapacak.

Airbus Türkiye’den 7 milyar dolarlık alım yapacak
16px
24px
25.01.2018 12:01
ABONE OLgoogle

Avrupalı uçak devi Airbus, Türkiye’deki endüstriyel işbirliğini güçlendirmek amacı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Muatabakat Zaptı imzaladı.

İmzalar Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve Airbus Yönetim Kurulu Üyesi Thierry Baril tarafından atıldı. Demir yaptığı açıklamada, “Airbus ile geçmişte çok başarılı projelerde beraber çalıştık. Temennimiz, önümüzdeki dönemde de Airbus ile işbirliği yaptığımız alanları geliştirmektir” dedi.  THY her gittiği ülkeden uçak siparişi veriyor: Önce Boeing şimdi de Airbus..

Airbus Yönetim Kurulu Üyesi Thierry Baril ise, “Türk ortaklarımız ile işbirliğini yeni bir seviyeye taşıyacak olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

12 SENEDE 7 MİLYAR DOLAR

Anlaşmaya göre Airbus’ın, Türkiye’deki tedarikçilerinden 2020 yılına kadar 2 milyar dolarlık, 2020-2030 arasında ise 5 milyar dolarlık alım yapması planlanıyor. Böylece gelecek 12 senede Airbus’ın Türkiye’den yapacağı toplam alım 7 milyar dolara ulaşacak.

THY 7 MİLYAR DOLARLIK SİPARİŞ VERMİŞTİ

Türk Hava Yolları (THY) ve Airbus arasında geçtiğimiz aylarda, 20+5 adet opsiyonlu A350-900’ün satın alma görüşmelerine başlamak adına mutabakat zaptı imzalanmıştı. Antlamşmanın 7 milyar dolarlık olduğu belirtlimişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde