Ailesi feryat etti: Cezaevinde öldürecekler

Ailesi feryat etti: Cezaevinde öldürecekler

Tutuklanan Terörle Mücadele Müdürü Yurt Atayün’ün ailesi, “Yurt Atayün’ün, konuşmasın diye öldürülmesinden korkuyoruz” diye uyardı

Ailesi feryat etti: Cezaevinde öldürecekler
16px
24px
02.08.2014 09:18
ABONE OLgoogle
Tutuklanan Terörle Mücadele Müdürü Yurt Atayün’ün ailesi, “Ergenekon, Balyoz, PKK, KCK, Zirve, Selam Tevhid Örgütü ile ilgili en gizli bilgilere sahip Yurt Atayün’ün, konuşmasın diye öldürülmesinden korkuyoruz” diye uyardı
 
22 Temmuz operasyonu sonucu tutuklanan İstanbul Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün'ün ailesi, Atayün’ün cezaevinde öldürüleceğini iddia etti. Konuyla ilgili olarak Rotahaber’e konuşan Atayün ailesi bireyleri, Ergenekon, KCK, Balyoz gibi kritik soruşturmaları yürüten Yurt Atayün’ün susturulmaya çalışıldığını söyledi.

Atayün ailesi bireyleri, Atayün’ün bir şekilde susturulmak istendiğini ve bunun sorumluluğunun da Gülen cemaatine yıkılmaya çalışıldığını söyledi. Atayün ailesi, 2011 yılında Silivri cezaevinde “kalp krizi geçirdi” denilerek öldürülen eski MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun şaibeli ölümünü hatırlatarak, “Yurt müdürün akıbetinin de böyle olmasından korkuyoruz. Yurt’un herhangi bir kalp sorunu olmadığına dair doktor raporu ve kan tahlilleri elimizde” dedi.

“ÇOK ŞEY BİLİYOR”

Atayün ailesi şunları söyledi: “Yurt Atayün Ergenekon’u, Balyoz’u, PKK/KCK’yı, 7 Şubat’ı, Özal dosyasını, Zirve’yi, Selam-Tevhid’i biliyor. Bunların üstüne başka şeyler de biliyor. Ergenekon’un gizli tanıklarının listesinin kimler tarafından nerelere servis edildiğini biliyor. Bunların hepsini de başta Sayın Başbakan olmak üzere birçok kişiyle paylaştı. Onların çizdiği perspektifte operasyonları yaptılar. Yürütmenin başı olarak her türlü destek verildi. Yurt müdür bunları biliyor. Belgeleriyle ve ispatıyla biliyor. Israrla Yurt Atayün konuşturulmamaya çalışılıyor. Bu insanlara bir sürü suçlama yapılıyor. Basına açıklama yapmak istiyorlar, ‘ihraç ederiz’ tehdidiyle bu hakları ellerinden alınıyor. Müfettişler ifadelerini yazmıyorlar. Tek bir çareniz kalıyor. Mahkemeye yargıya konuşmak. Bu insanlar yargıya konuşmak için bekliyorlar. Atayün ailesinin tamamı olarak Yurt Atayün’ün susturulmasından endişeliyiz. Can güvenliği için çağrıda bulunduk. Böcek soktu, yemek dokundu, kalp krizi geçirdi gibi bahaneleri kabul etmiyoruz. Yurt Atayün’ün intihar etme ihtimali de yoktur. Ama intihar ettirilme ihtimali ne yazık ki mevcut. Öldürülmesinden korkuyoruz.” 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde