Aileler tazminatı kabul etmedi

Aileler tazminatı kabul etmedi

Savaş uçaklarının hava harekâtı sonucunda Uludere’deki katliamda yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, kendilerine ödenecek tazminat için başvuruda bulunmadılar.

Aileler tazminatı kabul etmedi
16px
24px
24.02.2012 08:30
ABONE OLgoogle

Savaş uçaklarının hava harekâtı sonucunda Uludere’deki katliamda yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, kendilerine ödenecek tazminat için başvuruda bulunmadılar. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan’ın ailelerle görüşerek tazminatlarını almaları konusundaki ikna çabasından da sonuç çıkmadı. Ailelerin tazminatları alabilmeleri için tanınan 60 günlük süre 48 saat sonra dolacak.

Uludere’de bombalı saldırıda yaşamını yitiren köylülerin ailelerine, Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Yasası hükümleri uyarınca tazminat ödeneceği duyurulmuştu. Yaşamını yitiren her bir köylü için ailelere 123’er bin lira ödenecekti. Bu ödemelerin yapılabilmesi için yasa gereği, ailelerin valiliğe başvurarak, tazminat talebinde bulunması gerekiyor.

Tazminat istemiyle yapılacak başvuru süresinin dolması için iki gün kalırken, ailelerin hiçbirisinin girişimde bulunmadığı bildirildi. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan’ın da ailelerle görüştüğü, kimi köylüleri ise telefonla arayarak tazminatları başvuru yapılması halinde ödemek istediklerini söyledi. Ancak valinin bu ikna çabasından sonuç çıkmadı. Ailelerin, olayın failleri belirlenmeden ve cezalandırılmadan tazminatı almama konusunda görüş birliğine vardıkları kaydedildi. Aileler, konuyla ilgili olarak, “Eğer biz tazminatı kabul edersek, çocuklarımızın öldürülmelerini kabul etmiş sayılırız” değerlendirmesini yaptılar.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan dün katıldığı bir törende gazetecilerin “Uludere’ye ne zaman gideceksiniz?” sorusuna “Önümüzdeki hafta içerisinde gideceğiz inşallah” yanıtını verdi. Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde