Ahmet San sahneye Mevlit’le dönüyor

Ahmet San sahneye Mevlit’le dönüyor

Türkiye’nin en ünlü organizatörlerinden Ahmet San, ilginç bir girişim başlatıyor

Ahmet San sahneye Mevlit’le dönüyor
16px
24px
08.01.2011 09:37
ABONE OLgoogle

Son dönemde gayrimenkul projelerine ağırlık veren San, büyük bir organizasyonla eski günlerine geri dönmeye hazırlanıyor. Türkiye’yi bugüne kadar Michael Jackson’dan Madonna’ya dünya starlarıyla tanıştıran Ahmet San’ın son girişimi bir ‘öze dönüş’ hüviyeti taşıyacak.

Ahmet San, Hz. Muhammed’in doğumu ve hayatını anlatan Mevlit’i senfonik olarak sahnelemek için kolları sıvadı.

Geçen ay ‘Mevlid Kantat Projesi Yapım ve Organizasyon’ adlı bir şirket kuran San, Mevlit’in klasik bir formatta, senfonik olarak bestelenmesi ve sahnelenmesini organize etmeye çalışıyor.
Mevlit, Hz. Muhammed’in doğumunu, hayatını ve mucizelerini anlatan edebi bir tür. Özel günlerde ve kutsal gecelerde bu metinler makamla okunuyor.

‘Ses getirecek proje’

Mevlit’in en önemli örneği, Hz. Muhammed’in üstünlüğünü anlatmak için 15. yüzyılda Süleyman Çelebi’nin kaleme aldığı Vesiletü’n Necat (Kurtuluşa Giden Yol) adlı eser. Mevlit’le kastedilen çoğunlukla bu. Ahmet San’ın kurduğu şirket, kamu ve özel kurumların Mevlit projesiyle ilgili ihalelerine de katılacak. San’ın ortakları arasında organizatör Murat Tayhan ve Ahmet Kunt Sağanak da var. Sağanak, projenin çok ses getireceği görüşünde.

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde