Ahmet Özal refarandumda evet mi diyecek hayır mı?

Ahmet Özal refarandumda evet mi diyecek hayır mı?

Bir gazetecinin DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal'ın referanduma 'evet' diyeceği yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Cindoruk..

Ahmet Özal refarandumda evet mi diyecek hayır mı?
16px
24px
02.08.2010 16:59
ABONE OLgoogle

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Anayasa Mahkemesi kararında, iktidar partisinin 'Anayasa'ya aykırı fiillerin odağı haline geldiği' söylendiğini belirterek, "Bu da bir Anayasa değişikliği yapma ehliyetini bu parti için kaldırır" dedi.

Cindoruk, 'AK Parti Anayasasına Hayır' kampanyasının startını parti genel merkezinde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı öncesinde yaptığı basın toplantısıyla verdi. Anayasa değişikliğiyle ilgili Genel İdare Kurulu olarak referandumda 'hayır' deme kararı aldıklarını belirten Cindoruk, bunun gerekçelerini de açıkladı. Cindoruk, iktidar partisinin referandumu bir seçim yarışması haline getirdiğini ve muhalefetin de buna uyduğunu savunarak, "Bugün ortada referandumla ilgili bir açıklama, bir propaganda yok; bir siyasi seçim yarışı arifesindeki bir siyasi yarış başladı. Bunu doğru bulmuyorum" dedi.


Bir gazetecinin DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal'ın referanduma 'evet' diyeceği yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Cindoruk, bu soruyu Ahmet Özal'ın cevaplandıracağını söyledi.

Bunun üzerine Ahmet Özal, şahsî görüşünün 'evet' olduğunu ancak, parti Genel İdare Kurulu'nda alınan 'hayır' kararına uyacağını söyledi. Özal, "Partimin kararı ne ise benim kararım da odur" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde