Ahmet Hakan'ı dövmek için kaç bin lira almışlar?

Ahmet Hakan'ı dövmek için kaç bin lira almışlar?

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden Kamuran Ergin, avukatların verdiği bilgiye göre saldırı için 100 bin TL teklif edildiğini iddia etti

Ahmet Hakan'ı dövmek için kaç bin lira almışlar?
16px
24px
05.10.2015 13:48
ABONE OLgoogle
Ahmet Hakan'a yapılan saldırıda saldırganlara adam başı 25 bin TL ödendiği iddia edildi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden Kamuran Ergin, avukatların verdiği bilgiye göre saldırı için 100 bin TL teklif edildiğini iddia etti. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunda saldırının tüm ayrıntılarını anlatan Fuat Elmas, saldırı talimatını aldığı emekli polis memuru Yahya Kemal Gezer’in kendilerine “Dövülecek bir adam var” diyerek verdiğini öne sürdü.

Kamuran Ergin, ifadesinde şunları söyledi:

“Kurban Bayramı arefesinde, Uğur Adıyaman  gece beni aradı. Evde nişanlımlaydım ‘Geliyoruz’ dedi. Kısa sürede Fuat Elmas  ile geldi. Arkalarından Ahmet Şengüler, bir süre sonra da Soner ve Dehşet isimli arkadaşlarım geldi. Uğur, kısa bir süre önce Fuat’la ikisini Kayışdağı’nda bir yere götürdüklerini, gözünü bağlayıp kendisini mahzenimsi bir yere indirdiklerini söyledi. Kendisini şube müdürü olarak tanıtan bir kişi, Ahmet Hakan ile sıkıntıları olduğunu, bu adamı dövüp bırakmaları gerektiğini, bu işin karşılığında 100milyar lira vereceklerini , ayrıca Osmanlı Ocakları Başkanlığı’ndan Nezir isminde bir şahsın arayacağını söylemiş. Fuat ve Ahmet teklifi kabul etti. Soner ve Dehşet kabul etmedi. Bu konuşma sırasında alkol ve uyuşturucunun etkisindeydim. Durumum kötü olduğu için ve sadece darp edeceğimiz için kabul ettim.”

DÖVÜLECEK BİR ADAM VAR

Saldırganlardan Fuat Elmas, saldırı talimatını bir hafta önce, 23 Eylül’de, emekli polis memuru Yahya Kemal Gezer’in Fatih’te işlettiği Rüzgar Kafe’de aldıklarını söyledi. Kafeye Uğur Adıyaman’la gittiklerini anlatan Fuat Elmas, Yahya Kemal Gezer’in “Dövülecek bir adam var” diye söze başladığını belirterek şunları söyledi: “Kim olduğunu sorunca “Gazeteci Ahmet Hakan. Şehitlere ölü diyor. Oyum HDP’ye diyor. Tahrik ediyor. HDP’ye o verilmesi için teşvik ediyor. Bunun indirilmesi lazım. Bu akşam talimat verildi. İşin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var. Bu işi iki üç gün içinde bitirin bize paketi verecekler.” dedi.Paketi getirecek kişileri sorduğumuzda bize “Kanlıca’dan talimat geldi” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde