Ahmet Akbalık: Yıkıp yapsaydık daha kolaydı, biz zor olanı seçtik

Ahmet Akbalık: Yıkıp yapsaydık daha kolaydı, biz zor olanı seçtik

Özak GYO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Büyükyalı projesinde tarihe verdikleri önemi anlattı

Ahmet Akbalık: Yıkıp yapsaydık daha kolaydı, biz zor olanı seçtik
16px
24px
13.12.2018 14:44
ABONE OLgoogle

Bu yıl 19.su düzenlenen MARKA Konferansı'nda “Yeni Şehircilik" başlıklı bir konuşma yapan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkul sektöründe en başından beri yanlış olan 'ne yapsam satarım' döneminin sona erdiğini, Türk halkının artık insanı odağına alan, yeni şehircilik akımıyla hayata geçen yaşam alanlarına yöneldiğini kaydetti.

Tüketici beklentisini karşılayabilmenin anahtarı "yeni şehircilik"

Gayrimenkul sektöründe artık çok daha bilinçli bir tüketici profili olduğunu vurgulayan Ahmet Akbalık, bir felsefesi, bir vaadi olmayan, insanların beklentilerini karşılayamayan konut projelerinin artık bir geçerliliğinin kalmadığını ifade etti.

Akbalık, “Günümüz tüketicisi artık özellikle büyük şehirlerde, daha konforlu, bütünleşik, her ihtiyacına kolayca ve üstün kalitede çözüm bulabileceği projeler istiyor. Bu beklentiyi karşılayabilmenin yolu ise dünyada giderek yükselen ve zamandan bağımsız, eskimeyecek bir anlayışı ifade eden, Türkiye’de ne yazık ki çok fazla örneğini göremediğimiz “yeni şehircilik” anlayışından geçiyor” dedi.

Yeni şehirciliğin temelinde insan ve insanın konforu var

'Yeni şehircilik' kavramının çok genel bir ifadeyle 'insan odaklı yaşam alanları tasarlamak' şeklinde tanımlanabileceğini belirten Akbalık, “Yeni şehircilik akımı, odağına tamamen ve her şeyden önce “insan” kavramını alan bir felsefeyi temsil ediyor. Bu anlayışa göre, şehre ve bir yaşam alanına ait ne varsa, tüm bunların varlık sebebi, insanın konforu olmalı. Yani bir yaşam alanındaki malzeme kalitesinden tasarım anlayışına, sosyalleşme olanaklarından ulaşım imkânlarına kadar akla gelebilecek her şey, insanın huzurunu, konforunu, güvenliğini, mutluluğunu ve rahatını esas almalı. Aslında çok net bir ifadeyle, yeni şehircilik akımının en temel önermesi, insan ve insanın konforu diyebiliriz" diye konuştu. Yeni şehircilik kavramının, tüm dünyada kabul gören 6 temel bileşenden oluştuğunu kaydeden Ahmet Akbalık, bunların ‘sürdürülebilirlik’, ‘karma kullanım alanları ve fonksiyon çeşitliliği’, ‘geleneksel mahalle kültürü’, ‘yaya konforu ve kavranabilirlik’, ‘güçlü sosyal yaşam ve konut çeşitliliği’ ve ‘mimaride kalite’ olduğunu söyledi.

İstanbul'a ihane etmek istemedik

Büyükyalı’nın, İstanbul Boğazı’nın girişinde, “yeni şehircilik” anlayışının timsali niteliğinde bir proje olarak yükseldiğini vurgulayan Ahmet Akbalık, “Büyükyalı projemizin temelinde ‘yeni şehircilik’ anlayışıyla birlikte, “insan” ve “iyi yaşam” kavramları yatıyor. Burayı yaparken, arsası içinde kalan eski tarihi eserlere büyük önem verdik. Bunları yıkıp, yeniden yapsaydık bizim için daha kolaydı. Ancak biz İstanul'a ihanet etmemek için bunları önemle koruduk. 150 yıllık eseri bir 150 yaşasın diye üniversitelerden ve mühendislerden destek aldık. Anadolu'dan taş ustaları getirdik. Eserleri orjinal haliyle yaşattık" diye konuştu.

Büyükyalı İstanbul’da yaşam 2019’da başlıyor

Sakinlerini ihtiyaç duyulan her şeye üstün kalite ve kusursuz hizmet anlayışıyla ulaştırmayı amaçlayan, günlük hayatta “her şey dahil” bir konfor sunan ve “iyi yaşam” felsefesiyle fark yaratan Büyükyalı İstanbul'da yaşam 2019 yılında başlayacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde