Ağaoğlu, tekneyi parçalattı yerine özel uçak alıyor

Ağaoğlu, tekneyi parçalattı yerine özel uçak alıyor

Oğlunun kendisinden habersiz aldığı 60 bin Euro’luk offshore teknesini parçalatan Ağaoğlu, özel uçak alıyor

Ağaoğlu, tekneyi parçalattı yerine özel uçak alıyor
16px
24px
18.07.2012 04:37
ABONE OLgoogle

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, 20 yaşındaki oğlu Alican Ağaoğlu’na 250 bin Euro değerinde ‘Cessna 172’ tipi uçak alıyor. Ali Ağaoğlu, oğlunun kendisinden habersiz aldığı 60 bin Euro’luk offshore tekneyi ‘güvenli olmadığı’ gerekçesiyle parçalatmıştı.

ÜNLÜ İşadamı Ali Ağaoğlu, oğlu Alican’ın kendisinden habersiz aldığı 60 bin Euro değerindeki offshore tekneyi ‘güvenli olmadığı’ gerekçesiyle parçalattıktan sonra oğluna 250 bin Euro’luk uçak aldı. 20 yaşındaki Alican Ağaoğlu, “Babamdır, ne yapsa yeridir. Saygı duyarım” dedi. Havada, denizde, karada hızı sevdiğini kaydeden Alican Ağaoğlu, “Babam güvenli bulmadığı için gizlice aldığım sürat teknemi ben Londra’dayken parçalatmış. Üzülmedim, babamdır, büyüklerimize bir şey demek bize düşmez. Saygıyla karşıladım” dedi.

Yarışlara katılmayacaktım

Hem kaptan ehliyeti hem de pilot brövesinin olduğunu, deniz ve karacılık dışında havacılıkla da ilgilendiğini söyleyen Alican Ağaoğlu şunları söyledi: “Offshore tekneyi 55-60 bin Euro’ya, gezmek için aldım. Yarışlara katılma niyetim yoktu. Babam, sürat teknelerini sevmediği ve güvenli bulmadığı için en başından almamı istemiyordu. Bu yüzden gizlice almıştım. Ama öğrenmiş ve ben Londra’dayken adamlarına parçalatmış. Benim için sorun yok. Ama bundan sonra babamdan izinsiz kesinlikle böyle bir işe kalkışmam. Zaten o da artık böyle bir tekne almamı istemiyor.”


Alican Ağaoğlu, ancak havacılık konusunda babasının karşı çıkmadığını belirterek, “Benim pilot brövem de var. Cessna tipi uçaklarla uçuyorum. Babam bu uçaklara güveniyor. Yaklaşık 250 bin Euro’ya ‘Cessna 172 Glass Cockpit’ tipi uçak alacağım. Bu konuda iznini aldım” dedi. “Havada, denizde, karadayım” diye espri yapan Alican Ulusoy, karada ise fiyatları 1 milyon Euro’yu bulan Lamborghini Gallardo Supperleggera (500 bin Euro) ve Bentley Continental GTC (450 bin Euro) kullandığını belirtti.

Kulağına küpe olsun

Ali Ağaoğlu ise oğlunun yarış teknesini (offshore) parçalatmasıyla ilgili olarak, “Bazen bir musibet bin nasihattan iyidir. Kulağına küpe olsun. Tekneyi habersiz aldığı için değil güvenli olmadığı için parçalattım. Ne işi var öyle peynir gibi tekneyle. En ufak bir şeyde kağıt gibi yırtılacak” dedi.

Adamları Bodrum Marina’da parçaladı

AĞAOĞLU’nun Londra’daki işlerinin başında bulunan 20 yaşındaki Alican Ağaoğlu’nun habersiz aldığı offshore tekneyle geçtiğimiz günlerde Bodrum koylarında gezmesinden haberdar olan Ali Ağaoğlu, adamlarına tekneyi buldurup parçalattı. Alican’ın bakım için bıraktığı Bodrum Marina Group’ta parçalanan offshore tekneler 10-12 metreden başlıyor hızları 400 kilometreye kadar çıkıyor.

Offshore tekne zaten uymuyordu, uçak daha güvenli

ALİ Ağaoğlu, “Oğlum aklı başında, efendi bir çocuktur. Böyle güvensiz bir tekne kullanmasına karşı çıkıyordum. Uçak kullanmasına kızmıyorum. Cessna tipi uçaklar çok güvenli. O yüzden uçak almasına karşı çıkmıyorum” dedi. Alican Ağaoğlu’nun zaten 72 knot (133 km) hız yapan güzel bir teknesi olduğunu da hatırlatan Ali Ağaoğlu, “Alican’ın kaptan ehliyeti ve pilot brövesi var. Teknesi de var. Buradaki sorun hayatına mal olacak bir tekne alması. Yoksa parayla pulla alakası yok. Duyunca hemen parçalattım, fiyatını bilmiyorum çok da önemli değil. Neden kızdığıma hak verdi, olgun davrandı. Hatta güldü” diye konuştu. (Hürriyet)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde