Ağaoğlu’ndan iki enerji şirketi daha

Ağaoğlu’ndan iki enerji şirketi daha

Ağaoğlu markasıyla konutlar üreten Ali Ağaoğlu, enerji sektörünü de sevdi.

Ağaoğlu’ndan iki enerji şirketi daha
16px
24px
13.01.2012 12:24
ABONE OLgoogle

Ağaoğlu markasıyla konutlar üreten Ali Ağaoğlu, enerji sektörünü de sevdi. 2011 yılını 2 milyar TL civarında ciroyla kapatan Ali Ağaoğlu, inşaattan kazandığını yeni konut ve iş merkezi projelerinin yanı sıra enerji yatırımlarına da yönlendiriyor.

Hatırlanacağı gibi Ağaoğlu, 2010 yılında 250 milyon TL’lik yatırımla Balıkesir’deki Şah Rüzgar Enerji santralini devreye sokmuştu...

Ali Ağaoğlu, enerjide agresif büyüme peşinde. Özellikle yenilenebilir enerji alanlarında yatırım yapacak. Nitekim geçen yıl bu doğrultuda Gökçeada ve Tatlıpınar RES (Rüzgar Enerjisi Santrali) ihalelerine girerek en uygun teklifi vermişti. Balıkesir Edincik’te de rüzgar enerjisine dönük bir yatırım planlıyordu.
Ali Ağaolu, yeni yılın ilk günlerinde enerji projeleri için somut adımlar atmaya başladı. Geçen hafta 50 milyon TL sermayeyle Tatlıpınar Enerji Üretim ve 18 milyon sermayeyle Edincik Enerji Üretim unvanlarıyla şirket kurdu. Ağaolu, toplamda 680 milyon TL yatırım yapacak. İki enerji projesinin 2013 yılında devreye alınması planlanıyor.

Ali Ağaoğlu, yapacağı yatırımlarla 2015 yılında 1.000 MW (megavat) kurulu güce ulaşmayı hedefliyor. Ağaoğlu, “Yeni şirketler enerjide yeniden yapılanmayla ilgili. Lisanslarımız tek şirket üzerineydi. Şimdi her santral için ayrı şirket kuruyoruz” diyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde