Ağaoğlu'ndan Kahamanmaraş'a okul sözü

Ağaoğlu'ndan Kahamanmaraş'a okul sözü

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, oynadığı reklam filminin sektöre canlılık getirdiğini söyledi.

Ağaoğlu'ndan Kahamanmaraş'a okul sözü
16px
24px
01.02.2011 15:51
ABONE OLgoogle

Ağaoğlu, “Van’dan, Kars’tan Antalya’dan, Konya’dan müteahhitler beni arıyor. ‘Abi, senin sayende satış yapıyoruz.’ diyorlar. Van’daki esnaf belki gelip İstanbul’da benden daire almıyor, ama Van’daki müteahhitten daire alıyor.” dedi. Ağaoğlu, Türkiye’deki insanların önünü rahat görmesinde siyasi istikrarın da büyük önemi olduğunu belirtti.

Ali Ağaoğlu, Kahramanmaraş Ramada Otel’de ‘Anadolu Markaları 2011’ konulu toplantıya katıldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Ağaoğlu, reklam filminin sektöre canlılık getirdiğini vurguladı.

Reklamda oynamasının projeye ilgiyi biraz yoğunlaştırdığını, ancak başarıyı getiren başka faktörlerin de olduğuna değinen Ağaoğlu, “Projenin başarısını getiren doğru bir tane değil. 4 -5 tane doğruyu bir araya getirdiğinizde başarıyı yakalıyorsunuz. Projenin yeri güzeldi, proje güzeldi, fiyatı güzeldi, ödeme şartları güzeldi, marka güzeldi. Neticede benim de reklamda oynamam ilgiyi buraya daha çok çekti. Başarılı olundu. O reklam Türkiye’deki diğer sektörün önünü de açtı.” diye konuştu.

Reklamın satış yönünde insanların psikolojisini ve alım yönünü harekete geçirdiğini kaydeden Ağaoğlu, “Biz bir haftada 2 bine yakın daire sattık, ancak diğer yandan Van’dan, Kars’tan Antalya’dan, Konya’dan müteahhitler beni arıyor. ‘Abi, senin sayende satış yapıyoruz.’ diyorlar. Van’daki esnaf belki gelip İstanbul’da benden daire almıyor, ama Van’daki müteahhitten daire alıyor.” ifadelerini kullandı.

'SİYASİ İSTİKRAR SAYESİNDE İNSANLAR ÖNÜNÜ DAHA RAHAT GÖRÜYOR'

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde siyasi istikrarın önemli olduğuna işaret eden Ağaoğlu, “Yapılan kamuoyu anketlerinde muhtemelen yine tek başına iktidar görünüyor. Onun için seçim yılı olmasına rağmen seçim ekonomisi de uygulanmıyor. Bu da bir başarı. Seçim uygulamasına rağmen geçen sene Türkiye yüzde 8 büyümeyi yakaladı. 2011’de de yine bu oranda bir büyümeyi yakalar diye tahmin ediyorum. Çünkü siyasi istikrar bozulmadığı zaman insanlar önünü daha rahat görebiliyor. Uluslar arası kuruluşlardan böyle bir artış da gelebilir. Türkiye yatırım yapılabilir bir ülke konumuna geliyor. Gelince de dışarıda para girişi hızlanır. Daha büyük yatırımlar gelir. Ben o yüzden bu seneyi geçen seneden daha iyi görüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Ağaoğlu, “Bizim şu anda devam eden 11 bin 700 konutluk bir inşaatımız var. Bunların bir kısmını bu aylarda, önümüzdeki aylarda teslim ediyoruz. Toplam üç projede 10 bine yakın konuta başlama hedefimiz var. Bu da ekonomiye olan güvenimizin bir göstergesi.” şeklinde konuştu.

Yeni bir reklam filminin de çekileceğini açıklayan Ağaoğlu, kendisinin reklamlarda oynaması yönünde taleplerin geldiğini söyledi. Ağaoğlu, “Öyle bir şey olursa biliyorsunuz ben oradan aldığım parayı eğitime veriyorum. Ben eğitim gönüllüsü bir adamım. İnşallah iyi bir reklam anlaşması yaparım. O parayla da inşallah Kahramanmaraş’a bir okul yaparız.” ifadesini kullandı.

Toplantıda konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, Kahramanmaraş’ın gelişen ekonomisine vurgu yaptı. Şehrin kriz döneminde dahi ihracatını artırdığını kaydeden Balduk, Kahramanmaraş’ın hızlı bir tren gibi olduğunu söyledi.
Toplantıda, banka yöneticileri de ekonomi ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde