Ağaoğlu'na çaktı, bursu kaptı

Ağaoğlu'na çaktı, bursu kaptı

Ali Ağaoğlu’nun adını kullanarak, zenginliği üzerine tweetler atan sahte hesabı takibe alan Ağaoğlu Şirketler Grubu, hesabın sahibini tespit etti.

Ağaoğlu'na çaktı, bursu kaptı
16px
24px
17.03.2013 11:11
ABONE OLgoogle

Sosyal medya sitesi Twitter’da Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun adını kullanarak, zenginliği üzerine tweetler atan sahte hesabı takibe alan Ağaoğlu Şirketler Grubu, hesabın sahibini tespit etti. 

Şirket, İstanbul’da bir üniversitede okuyan, hesap sahibi öğrenciden hesabı kapatmasını istemek yerine, öğrenciye burs vermeyi tercih etti. Ali Ağaoğlu da kendisi adına tweet atılan hesaptan haberdar. Ancak bu durumdan rahatsız değil. Öyle ki, tweetleri yazan öğrenci için, “O bana çakıyor ama burs verdik” diyor.
 
Ağaoğlu, İstanbul’daki Maslak 1453 projesinin reklamları için ormanda ata binip, önüne getirilen projeler için “Bu değil, bu hiç değil” sözlerini sarf etmesinin ardından sosyal medyada büyük yankı bulmuştu. Reklamdaki “Bu hiç değil” repliği üzerine birçok tweet atılırken, bu dönemde Ali Ağaoğlu adını taşıyan bir çok hesap da açılmaya başlandı.

Twitter’da Ağaoğlu’nun ismini aratınca onlarca sahte hesap dökülüyor. Bu hesapların çoğu da “Ağaoğlu ve para” üzerine kurulu. Atılan tweetler de Ağaoğlu’nun ne kadar zengin olduğu üzerine. Çoğu da takipçlerine “fakirler” diye hitap ediyor. 

Sahte hesapların bu kadar çoğalması üzerine, durumu fark eden Ağaoğlu Şirketler Grubu da bu hesaplar hakkında bir araştırma başlattı ve Ali Ağaoğlu da durumdan haberdar edildi. Sahte hesaplar içinde düzenli olarak tweet atan kişi tespit edildi. Hatta hesap sahibi kişiyi Ali Ağaoğlu ofisine çağırdı. Gerçek Ali Ağaoğlu ile görüştükten sonra hesabı kapatmayan sahte Ağaoğlu, şirketten burs almaya başladı.
 
GERÇEK SANILIYOR
 
Ağaoğlu adına açılan sahte hesapların birçoğunda “Gerçek kişi ve kurumlarla ilgisi yoktur” yazsa da, o tweetleri gerçekten Ali Ağaoğlu’nun yazdığına inanıp, tepki gösterenler de oluyor.

Meltem Kara/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde