Ağaoğlu'na Uçaksavar şoku

Ağaoğlu'na Uçaksavar şoku

İstanbul Etiler bölgesinde yer alan Uçaksavar Sitesi’nin yıkılarak yeniden yapılması konusunda yapılan toplantıdan ne karar çıktı?

Ağaoğlu'na Uçaksavar şoku
16px
24px
29.03.2011 13:07
ABONE OLgoogle

Ali Ağaoğlu, Ocak ayında yaptığı açıklamada İstanbul Etiler bölgesinde yer alan Uçaksavar Sitesi’nin yıkılarak yeniden yapılması konusunda kat maliklerinden Ağaoğlu teklif geldiğini açıklamıştı.

Uçaksavar sitesindeki kat malikleri, geçtiğimiz haftasonu yaptıkları olağan genel kurul toplantısında, 424 konutluk sitenin yenileştirilmesi yönünde karar aldı. Genel kurul toplantısına katılan kat maliklerinin tamamına yakını, Uçaksavar Sitesi’nin yenileştirilmesi için Teknik Yapı’yı tercih ettikleri yönünde oy kullandı.

Avrupa yakasının en nezih semtlerinden biri olan Etiler’de yer alan Uçaksavar Sitesi, kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilecek ilk sivil adım için önemli bir karar verdi. Geçtiğimiz haftalarda Japonya’da meydana gelen depremle birlikte güvenli bir konutta yaşamak için sahip oldukları konutların yenilenmesi ve depreme dayanıklı hale getirilmesi için genel kurul toplantısı gerçekleştirdi. Sitede daire sahibi olanların tamamına yakınının katıldığı toplantıda, ömrünü tamamlamış binaların yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılması yönünde karar alındı.

Kat maliklerinin yüzde 82’si Teknik Yapı’yı istedi

Toplantının ikinci bölümünde ise yenileme inşaatını gerçekleştirilecek firmanın seçimi yapıldı. Genel kurulun devamında gerçekleştirilen oylamada ise toplantıya katılan kat maliklerinin yüzde 82’si, Uçaksavar Sitesi’nin yenileştirmesi için 37 yıllık konut deneyimi olan Teknik Yapı’yı seçti.

342 kat malikinin katıldığı toplantıda, finale kalan Teknik Yapı, Ağaoğlu, Varyap ve Tekfen arasında seçim yapıldı. Seçim için oy kullanan 337 kat malikinin 276’sı (yüzde 82) Uçaksavar Sitesi’nin yenilenmesi için Teknik Yapı’yı tercih etti.

Bu sonuçla Uçaksavar Sitesi Toplu Yapılar Yönetimi, uzun süren çalışmaları sonucunda ilk sivil kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi konusunda bir ilke imza attı.

AĞAOĞLU NE DEMİŞTİ

 Ağaoğlu, “Uçaksavar Sitesi bilindiği gibi İstanbul’un çok güzel bir yerinde, değerli bir arazi. 1958′te yapılan bu site şu anda inanılmaz kötü durumda. Kat malikleri bir araya gelerek aralarında bir anket yapmışlar. 420 kat malikinin katıldığı anketten yüzde 96′sı “Burayı yeniden Ağaoğlu yapsın” diye bir sonuç çıkmış. Yaklaşık 600 kişinin katılımıyla geçen cumartesi Swiss Otel’de kat malikleriyle toplantı yaptık. Burada kentsel dönüşüm uygulayabiliriz. Ancak 1 kişi dahi itiraz etse Kat Mülkiyeti Yasası karşımıza çıkıyor.Yasa koyucunun bu durumu çözüme kavuşturması lazım” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde