Ağaoğlu ile İnovia'nın konutları ihale ile satılacak

Ağaoğlu ile İnovia'nın konutları ihale ile satılacak

İngiliz yatırımcı Tyla Angelis’in konut satışlarında yaşanılan duraklama ve güven problemlerinden yola çıkarak kurduğu İSTİHALE ile konutları açık artırma ile satacak....

Ağaoğlu ile İnovia'nın konutları ihale ile satılacak
16px
24px
13.03.2018 13:34
ABONE OLgoogle

TUİK’in verilerine göre 2016 yılında İstanbul’da 232 bin adet konut satışı gerçekleşirken bu rakam 2017 yılında 238 bin adet seviyelerinde gerçekleşti. 

Son yılların yükselen değeri gayrimenkul sektöründe gözlemlenen duraklamaya farklı satış kanalıyla ivme kazandırmayı hedefleyen İSTİHALE, hem alıcı hem de satıcı için önemli avantajlara sahip açık artırma sistemini Türkiye’de uygulamaya başlıyor.

Gayrimenkul sektöründe çeşitli faaliyetler gerçekleştiren İngiliz girişimci Tyla Angelis’in 2 milyon TL yatırımla kurduğu İSTİHALE'yi tanıttı. Türkiye’de ilk defa münferit konutların açık artırmayla satışının önünü açan sistem, rasyonel rakamlarla konut satışının gerçekleşebilmesine imkan tanıyor. Özellikle gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır uygulanan açık artırma sistemi, gayrimenkul satış süreçlerine hız ve şeffaflık kazandırıyor.

Gayrimenkul sektöründeki müzayedecilik deneyimlerini Türkiye’de sürdürerek İSTİHALE’yi kurmaya karar veren Tyla Angelis, “İstanbul’da gayrimenkulünü satmak isteyenlerin satış için ortalama beklemesi gereken süre yaklaşık 6 ay. Açık artırma sistemiyle gayrimenkul satışını Türkiye’de gerçekleştirmenin, son zamanlarda duraklayan gayrimenkul satışlarına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü bu sistem Türkiye’de uygulandığında doğru fiyatlı tüm ürünler 1 günde satılabilir. Açık artırma sistemini Türkiye’de uygulayarak emlak sektörünü gerçekdışı vaatlerden kurtarıp şeffaf bir sistemle buluşturacağız.” dedi.

Alandan-satandan toplam yüzde 4 komisyon

Konut satışlarında emlakçıların talep ettiği yüzde 3 komisyon yerine İSTİHALE alandan ve satandan yüzde 2 komisyon alacak.  Tyla Angelis, ilk olarak Ağaoğlu'nun 200 ve İnovia'nın 170 konutunu ihale ile satacaklarını açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde