Ağaoğlu Beyoğlu’nda otel açacak

Ağaoğlu Beyoğlu’nda otel açacak

Ali Ağaoğlu, Beyoğlu’nda otel açmayı planladıklarını açıkladı.

Ağaoğlu Beyoğlu’nda otel açacak
16px
24px
12.04.2012 21:46
ABONE OLgoogle

Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Beyoğlu’nda otel açmayı planladıklarını açıkladı.
 
Beyoğlu’ndaki otel trendini çok faydalı bulduğunu söyleyen ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu, turizm yatırımları da yaptığını ve Beyoğlu’nda otel açma projesiyle ilgilendiğini vurguluyor.
 
Ali Ağaoğlu, özellikle bölgedeki tarihi nitelikteki binaların turizme kazandırılması gerektiğini belirterek, “Beyoğlu’nda gerçekten çok güzel binalar var. Bunların alınıp, hiç olmazsa butik oteller haline getirilmesi gerekir” diyor.
 
Ağaoğlu, “Türkiye turizmden yaklaşık 25 milyar dolar para kazanıyor. Ama Türkiye’nin ve İstanbul’un potansiyeli bu değil. Ben sadece tek başına İstanbul’un turizm potansiyelinin 30 milyar dolar olduğuna inanıyorum. Bugün Londra, Paris 50-60 milyar dolar turizm geliri elde ediyorsa İstanbul bunu rahatlıkla elde eder ve hak ediyor. Onun için özellikle Beyoğlu’ndaki otel sayısının artması İstanbul turizmine büyük katkı sağlayacak” diyerek konuya ne kadar önem verdiğini gösteriyor.
 
Narmanlı Han, Afrika Han gibi Beyoğlu’ndaki bu tarihi binaların çok değerli olduğunu dile getiren Ağaoğlu, “Eğer biz İstanbul’u dünya şehri yapacaksak bu yapıları bizim çok acil dönüştürmemiz lazım” diyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde