Afyonkarahisar sucuğunda yine kanatlı hayvan çıktı

Afyonkarahisar sucuğunda yine kanatlı hayvan çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı Afyonkarahisar'ın ünlü sucuk markalarında sakatat ve kanatlı hayvan eti tespit etti.

Afyonkarahisar sucuğunda yine kanatlı hayvan çıktı
16px
24px
15.09.2020 10:08
ABONE OLgoogle

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 91 firmaya ait 113 parti ürünü kamuoyuyla paylaştı. Bakan Bekir Pakdemirli, “91 firmaya ait 113 parti ürünü daha ifşa ediyoruz. Taklit ve tağşişe göz açtırmıyoruz” dedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, vatandaşın sağlığını korumaya, gıdada taklit ve tağşiş yapanlara göz açtırmamaya devam ettiği bildirildi.

Bu kapsamda, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 91 firmaya ait 113 parti ürünün, Bakanlığın Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulduğu kaydedildi.

ÇOĞUNLUĞU ZEYTİNYAĞI

Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ‘https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/Duyuru/411/Kamuoyuna-Duyurulur’ sayfasında paylaşıldı. Ürünler arasında çoğunluğu zeytinyağı olmak üzere çikolata, tulum peyniri, yoğurt, tereyağı ve sucuk gibi ürünler yer alıyor. Ayrıca, son yapılan ifşa ile beraber,  2012 yılından bu yana 1609 firmaya ait 3 bin 605 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunuldu.

AFYON SUCUKLARINDA KANATLI HAYVAN

Afyon Tat, Aksoy Sucukları, Afyonkarahisar İhsan Dumanlı Et ve Et Ürünleri, Kadir Sardoğan Çakıcıoğlu Sucukları ve Karadeniz Gurme Sucuklarında kanatlı hayvan eti tespit edildi. Daha önce de Ahmet İpek sucuk markasının fermente sucuğunda sakatat tespit edilmişti. Konya ile Afyonkarahisar arasında 'domuz eti' tartışması

“TAKLİT VE TAĞŞİŞE GÖZ AÇTIRMIYORUZ”

Bakan Pakdemirli, vatandaşın sağlığı söz konusu olunca kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Her zaman söylediğim gibi en etkin denetimci vatandaşımızdır. Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde, Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, Cimer ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır. Bir usulsüzlük gördükleri anda vatandaşlarımızın Alo 174 Gıda İhbar Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı aracılığı ile bize ulaşmalarını, şikayetlerini iletmelerini rica ediyorum.”

TAĞŞİŞ NE DEMEK?

Tağşiş, değerli madenlerin içerisine daha değersiz olanlarına katılarak gerçek değerinin düşürülmesi işlemidir. Böylece üzerinde yazılı olan değer aynı kalsa da gerçek değeri düşmektedir. Örneğin altın için ‘ayar’ kavramı içerisine katılan yabancı madenlerin oranını ifade eder.

İşte o markalar

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde