Afrin'den acı haberler: Bugün 5 askerimiz şehit oldu

Afrin'den acı haberler: Bugün 5 askerimiz şehit oldu

Afrin'de düşen TSK'ye ait helikopterde 2 asker şehit olmuştu... TSK'den yeni açıklama: Harekatta 3 askerimiz daha şehit oldu

Afrin'den acı haberler: Bugün 5 askerimiz şehit oldu
16px
24px
10.02.2018 19:56
ABONE OLgoogle

İstanbul'da AKP İl Kongresinde konuşan Erdoğan Afrin operasyonu sırasında bir helikopterin düşürüldüğünü açıkladı. Başbakan Yıldırım 2 şehit olduğunu ve helikopterin düşme nedeninin araştırıldığını söyledi. Akşam saatlerinde TSK'den yapılan açıklamada PYD ile yaşanan çatışmada 3 askerin şehit olduğu, 5 askerin yaralandığı açıklandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin Harekatı'nda bir helikopterimizin düşürüldüğünü açıkladı. Erdoğan "Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak.Bedelini ağır ödeyecekler" dedi.

AK Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP  istanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldı. Erdoğan'ın konuşmasında konuyla ilgili bölüm şöyle;

 "BİR HELİKOPTERİMİZ DÜŞÜRÜLDÜ"

Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak.Bedelini ağır ödeyecekler."

DHA'nın haberine göre Zeytin Dalı Harekatı’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait helikopter isabet alıp düştü. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin enkazına evk edilen ekipler tarafından yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi.

 ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA 22'NCİ GÜN 

TSK'nın 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de, 72 savaş uçağının havalanmasıyla başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 22'nci güne girildi. TSK birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının Kilis ve Hatay'dan giriş yaptığı Afrin kırsalındaki 40 köy ve kritik noktanın ele geçirildiği harekâtta, derinlik oluşturularak, ilerleyiş sürdürülüyor. 

YARALI ASKER HASTANAYE GETİRİLDİ 
Suriye’nin Hatay sınırında bir askeri helikopter düştü. Yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan askeri bir helikopter, Suriye’nin Hatay sınırında düştü. Olay yerine sevk edilen ekipler tarafından yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi. 

BAŞBAKAN YILDIRIM: 2 ŞEHİDİMİZ VAR. HELİKOPTERİN DÜŞME NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Olayla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, 2 askerin şehit olduğunu, helikopterin ise düşme nedeninin araştırıldığını söyledi.

TSK'DEN DÜŞEN HELİKOPTERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

ŞEHİT OLAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Zeytin Dalı Harekatı sırasında, kırıma uğrayarak düşen ATAK helikopterinde şehit olan 2 askerden birinin, Kırıkkale’nin Çalılıöz Mahallesi’nde oturan Ali ve Ayşe Mut çiftinin 3 çocuğundan ortancısı, Pilot Üsteğmen Erdem Mut olduğu öğrenildi. Acı haber, Mut Ailesi’ne askeri görevliler tarafından verildi. Acı haberi alan aile büyük üzüntü yaşarken, şehidin anne ve babası fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ve il protokolü mahalleye gelerek şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin ailesinin yaşadığı sokağa ve evin balkonuna itfaiye ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı. Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Mut’un Malatya’da görev yaptığı ve eşi Ayşe Mut’un da bu kentte bulunduğu öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde