Afet risk haritaları çıkarılacak

Afet risk haritaları çıkarılacak

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye'nin tamamında afet risk haritalarını kısa zamanda çıkaracaklarını belirtti.

Afet risk haritaları çıkarılacak
16px
24px
11.09.2009 22:00
ABONE OLgoogle

Bakan Demir, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneğinin (KASİAD) düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Burada sel felaketiyle ilgili açıklamada bulunan Bakan Demir, 2 saatlik zaman diliminde metre kareye yaklaşık 220 litre yağış düştüğünü belirterek, "100 yılın belki en büyük sel felaketi diye ifade edilebilecek afetle karşı karşıya kaldık" dedi.

Her türlü afet riskine karşı tedbirli bir yapılaşmanın mutlaka temin edilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Demir, şöyle devam etti:

"İstanbul'da, Tekirdağ'da da daha önceki gün sel afeti oldu. Kayıplarımız var. Afetten kaybettiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Artık önümüzdeki günlerde Türkiye'de il özel idarelerimize, belediye başkanlarımıza, hepsine çok büyük fedakarlıklar düşüyor. Artık dünyaya yerleşirken çok dikkat etmemiz gerekiyor. Her türlü afet riskine karşı tedbirli bir yapılaşmayı mutlaka temin etmemiz gerekiyor."

Her türlü afet riskine karşı "tedbirli yapılaşmayla" ilgili Bakanlığın çalışma başlattığını bildiren Demir, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin tamamında afet risk haritalarını kısa zamanda çıkaracağız. Bu arada geçmişten gelen afet tehlikesi ve riski olan yapılarımızın da gelecek yıl tespitlerine başlıyoruz. Bu yapıların envanterlerini çıkarıp, afet risklerine karşı düzenli hale getirilip getirilemeyecek olanların da ölçümünü yapıp, başka yerlere taşıyacağız."

Bakan Demir, söz konusu çalışmayı 2010 yılında başlatmayı ve kısa zamanda bitirmeyi planladıklarını bildirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde