Advocaat, Fenerbahçe'ye gelme nedenini açıkladı

Advocaat, Fenerbahçe'ye gelme nedenini açıkladı

Fenerbahçe'nin Hollandalı yeni teknik adamı Dick Advocaat, ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu.

Advocaat, Fenerbahçe'ye gelme nedenini açıkladı
16px
24px
16.08.2016 10:31
ABONE OLgoogle
İşte Dick Advocaat'ın sözleri:

"Türkiye Ligi'nde Fenerbahçe gibi bir takım yönetiyorsanız tek hedefiniz şampiyonluk olur. Ayrıca, Avrupa'da da başarılı olmalısınız. Bu yaş da benim için eğlenceli bir macera olacak. Fenerbahçe benim için Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri. Gerçekten, Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olduğunu düşünüyorum."

"İLK TEKLİFİ REDDETTİM"

"Fenerbahçe bana ilk seferinde, cuma günü kapımı çaldı. Çok cazip bir teklifle geldi ve hızlıca karar vermek zorundaydım. Zorlu olacağını düşündüm. Fenerbahçe'ye ilk cevabım 'Hayır' oldu. Sonra bir kez daha geldiler ve "Tamam" dedim."

FENERBAHÇE'Yİ NEDEN TERCİH ETTİ?

"Fenerbahçe'ye para için gelmedim. Tercihim para olsaydı Çin'e giderdim. Benim için böyle bir seçenek de vardı. Fakat, ben Türkiye'deki mücadeleyi seçtim. Futbol, rekabet, taraftarların tutkusu, dolu stadyumlar ve derbi maçlarını tercih ettim."

"VAN PERSIE ÇOK GOL ATABİLECEK BİR OYUNCU"

"Robin van Persie'nin ne durumda olduğunu görmek istiyorum. O hala, çok fazla gol atabilecek bir oyuncu. Onu ve diğer golcüleri de mutlu etmeyi düşünüyorum."

TRANSFER AÇIKLAMASI

"Transferler için acele etmeliyiz. Önümüzde sadece 2 haftalık bir süre var. Takımın durumunu görmeli ve hangi alanlarda güçlüyüz, analiz etmeliyim."

BLIND'E CEVAP

"Danny Blind'e saygı duyuyorum. Düşündüklerini söyleme hakkı vardır. Ancak, danışman olarak hizmet etmeden önce bunu federasyon yönetimiyle konuştum. Kontratımda serbest kalma maddesi vardı. Daha fazla bu konuda konuşmak istemiyorum."

HaberTürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde