Adnan Polat, enerji hisselerini kime sattı?

Adnan Polat, enerji hisselerini kime sattı?

Uzun süredir ortaklık görüşmesi yapan Adnan Polat’a ait Polat Enerji'ye yabancı ortak geldi..

Adnan Polat, enerji hisselerini kime sattı?
16px
24px
25.03.2014 13:16
ABONE OLgoogle
Kanada'nın önde gelen Emeklilik Fonu PSP Investment’ın dolaylı bir iştiraki olan PSPEUR Sarl, Türkiye'nin önde gelen enerji şirketi Polat Enerji'nin yüzde 45'ini satın aldı. 

1999 yılında Adnan Polat tarafından kurulan ve 2008 yılında EDF EN'in de %50 ortak olduğu Polat Enerji, Türkiye'nin en büyük rüzgar enerjisi santrali portföyüne sahip. Yatırımı devam eden santraller devreye alındığında şirketin kurulu gücünün 600 MW'ı aşması ve üretiminin yılda 2 milyar kWh'e ulaşması öngörülmektedir. 

 İşlem sonrasında Polat Enerji'nin hissedarlık yapısı, Yatırımcı PSPEUR Sarl (%45), EDF EN (%45) ve Adnan Polat'ın kontrolündeki Batıyel Enerji (%10) olarak değişti.

Kanada'nın önde gelen emeklilik fonlarından olan Yatırımcı'nın toplam varlık büyüklüğü 70 milyar ABD Doları mertebesinde. Yatırımcı, Özel Sermaye Fonu, Gayrımenkul Fonu, Altyapı Fonu ve Yenilenebilir Kaynaklar Fonu aracılığıyla yatırım yapıyor.
 
 Pragma, bu işlemde Adnan Polat'ın münhasır finansal danışmanı olarak hizmet vermiştir. 

 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde