Adım adım Deniz Feneri'ne aklama

Adım adım Deniz Feneri'ne aklama

Deniz Feneri davasında Karaman ile Akman’ın da aralarında bulunduğu 16 sanık için beraat istendi.

Adım adım Deniz Feneri'ne aklama
16px
24px
26.02.2015 08:38
ABONE OLgoogle
Almanya’daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı 7 yıldır süren soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ile eski RTÜK başkanı Zahid Akman’ın aralarında bulunduğu 20 tutuksuz sanık hakkında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı İbrahim Kayapınar, Karaman ile Akman’ın da aralarında olduğu 16 sanık hakkında beraat istedi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Zahid Akman, İzzet Kurum, İsmail Karahan katıldı. Savcı Kayapınar 35 sayfalık mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı mütalaasında, sanık Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş hakkındaki hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma ve özel belgede sahtecilik suçlarının düşürülmesini talep etti.

Akman ve Karaman’ın da aralarında bulunduğu toplam 16 sanık hakkında güveni kötüye kullanma ve özel belgede sahtecilik suçlarından beraat verilmesini istedi.

Ses kayıtları imha edilsin

Savcı, Gürhan’ın Almanya’da tutuklu bulunduğu sırada imzalayarak gönderdiği vekâletnamenin imzasının resmi vekâletnameye sahte olarak dönüştürülmesi eyleminin dosya kapsamıyla sabit olduğunu belirterek Gürhan’ın 6 yıla kadar hapsini istedi. Gürhan’ın eşi Nurgül Gürhan’ın ise evrakta sahtecilik eylemine iştirak ettiği iddiasıyla 3 yıla kadar hapsini talep etti.

Savcı, Karaman ve Karahan’ın sanık Gürhan’ın resmi evrakta sahtecilik eylemine iştirak ettikleri iddiasıyla ilgili cezalandırılmalarına yeter ölçüde kuşkudan uzak delil elde edilemediğini belirterek beraatını istedi. Savcı, adli emanette bulunan ses kayıtlarının ve iletişim tespit tutanaklarının tamamının karar kesinleştiğinde imha edilmesini istedi. 

2 dakikada mütalaa

Deniz Feneri Derneği Almanya İflas Müdürlüğü avukatı Mehmet Doğan, “Henüz mahkeme tarafından dosyanın savcıya gönderilmesi yönünde bir ara karar oluşturulmadan savcının 2 dakika içerisinde esas hakkındaki 35 sayfalık mütalaada bulunması pek rastladığımız bir husus değildir” diye tepki gösterdi.
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde