Adese'de neler oluyor? Para yok, daire verelim..

Adese'de neler oluyor? Para yok, daire verelim..

Tedarikçilere borç ödemekte zorlanmaya başlamışlar. Borcunu tahsil edemeyen tedarikçiler de mal vermeyi azaltmış. Raflar boşalmaya başlamış.

Adese'de neler oluyor? Para yok, daire verelim..
16px
24px
18.01.2019 12:16
ABONE OLgoogle

Konya merkezli İttifak Holding’in perakende markası Adese, Türkiye’nin en önemli perakende markalarından biri olarak 1991’den bu yana hizmet veriyor. Bir zamanlar ilk 10’da yer alıyordu. Konya’dan doğup ülke geneline yayıldı.

Önce Ankara, sonra da diğer illerde mağazalar açtı. İstanbul’a Prestij Market zincirini alarak girdi. 2011’de Borsa İstanbul’da halka açılarak sermayesini güçlendirdi. Türkiye genelinde 150’ye yakın mağazaya ulaştı.

İstanbul’da 36 markete ulaştı ama daha sonra İstanbul ve Marmara bölgesinden ayrıldı. Prestij Market’ten aldıklarını Happy Center’e devrederek İstanbul’dan çıktı.

Küçüldükten sonra yedi ilde 32 adet mini, 77 adet midi, 20 adet süper, iki adet hiper olmak üzere 131 mağaza ile devam ediyor. Öğrendiğimize göre, firmada küçülme devam ediyormuş. Son durum nedir diye araştırdık.

Adesa’da işlerin kötü gitmesinin nedeni grubun bazı şirketlerinde yaşanan sıkıntılarmış. Adesa’dan grup şirketlerine kaynak aktarılmış. Böyle olunca Adesa’da işler ters gitmeye başlamış.

Tedarikçilere borç ödemekte zorlanmaya başlamışlar. Borcunu tahsil edemeyen tedarikçiler de mal vermeyi azaltmış. Raflar boşalmaya başlamış. Duyduğumuza göre, tedarikçilere alacakları karşılığında Konya’dan daireler teklif ediliyormuş.

Sorunu çözmeye çalışan İttifak Holding yönetimi, Konya merkezdeki Kule Site AVM’yi de satışa çıkarmış. Ayrıca Konya dışındaki bazı marketleri de satışa çıkarmışlar. Adesa, Konya’dan çıkmış bir başarı hikayesidir. Bu süreci atlatıp daha güçlü olarak yoluna devam edeceğine inanıyoruz…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde