Adanalı patronlar karnaval cimrisi çıktı

Adanalı patronlar karnaval cimrisi çıktı

Valiliğin 20 bin lira bağış limiti koyduğu karnaval bütçesi için iş dünyasından istenen destek çok da başarılı olmamış.

Adanalı patronlar karnaval cimrisi çıktı
16px
24px
14.04.2014 07:59
ABONE OLgoogle
Yerel seçimlerde siyasilerin çok fazla dolduramadığı Adana meydanlarını bu yıl ikincisi yapılan "Portakal Çiçeği Karnavalı" doldurup taşırdı.

Yüz binlerce Adanalı, genci ve yaşlısıyla enerjisini yeniledi. Her tarafta şenlik vardı. Şarkılar söylendi, danslar yapıldı, restoranlar ve kafeler doldu taştı.

Akdeniz'in "Kebapistan"ı kaybettiği ruh canlılığını bu etkinlikle sanki yeniden yakalamış gibiydi. Şehri yönetenlerle vatandaşlar, "Karnaval Yürüyüşü"nde dayanıştılar.

Eski tiyatrocu Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt ve arkadaşlarının bir küçük heyecanlı hikayeden yola çıkarak geçen yıl başlattıkları festival, ruhlarda bekleyen fitili ateşledi.

Adanalı Bozkurt'un sivil inisiyatifi tuttu. Gönüllü sponsorların katılımıyla oluşturulan küçücük bir bütçe ile adeta mucize yaratıldı. Karnaval Direktörü İlhami Günsel, 50'ye yakın sponsorun küçük katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğe bu yıl 250 bin lira civarında harcama yapıldığını söyledi.

Bozkurt ile Günsel, bütçeyi oluşturmakta çok zorlanmışlar.

Valiliğin 20 bin lira bağış limiti koyduğu karnaval bütçesi için iş dünyasından istenen destek çok da başarılı olmamış.

Hatta ünlü ve çok zengin bir iş adamı, "500 liralık" bağışla işin içinden sıyrılmayı seçmiş.

Karnavala bunca zorluğa rağmen halk tarafından gösterilen büyük ilgi, her kesimi gururlandırırken, başarıyı paylaşma yarışına girildi. Farklı partilerden seçilen belediye başkanlarını birleştiren karnaval, gelecek yıl 4 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Perihan Çakıroğlu/Bugün

Merak ettik. Toyota Türkiye CEO'su olan Ali Haydar Bozkurt, karnaval için Toyota ne kadar bağış yaptı..
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde