Adalet Bakanı'ndan 'Dönem birincisi istediği yere gidecek dimi?' diyen Erdoğan'a: Düzeltiyoruz efendim

Adalet Bakanı'ndan 'Dönem birincisi istediği yere gidecek dimi?' diyen Erdoğan'a: Düzeltiyoruz efendim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hâkim ve savcı adayları kura törenine katıldı.

Adalet Bakanı'ndan 'Dönem birincisi istediği yere gidecek dimi?' diyen Erdoğan'a: Düzeltiyoruz efendim
16px
24px
20.05.2020 13:44
ABONE OLgoogle

Dönem birinci ile tanışmak isteyen Erdoğan, "Dönem birincisi istediği yere gidecek dimi? Bunun bir ödülü olması lazım" diyerek Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e seslendi.

"Ne yazık ki efendim kuraya tabi.." yanıtını alan Erdoğan'ın, "Olmaz bu ya" tepkisi üzerine Bakan Gül, "Düzeltiyoruz efendim" dedi.

Erdoğan ile Bakan Gül arasındaki diyalog şöyle gerçekleşti:

Erdoğan: Dönem birincisiyle bir müşerref olalım. Tebrik ediyorum. Dönem birincisi istediği yere atanacak değil mi?
Bakan Gül: Ne yazık ki efendim kuraya tabi..
Erdoğan: Olmaz bu ya... Bunun bir ödülü olması lazım Abdulhamit Bey.
Bakan Gül: Düzeltiyoruz efendim.
Erdoğan: Eğer benim bir takdir yetkim varsa dönem birincisinin bir ödülü olması lazım.
Bakan Gül: Çalışalım efendim... Teşvik performansa göre çalışalım efendim.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Mesleğe kabulleri yapılan 23. dönem hâkim ve savcı kura döneminin hayırlı olmasını diliyorum. Görev yapacağınız mahkeme salonları ve adalet saraylarında yazan  'Adalet mülkün temelidir' sözü daima  sizlerin rehberi olmalıdır. İnsanlığın varoluş mücadelesinin en temek unsurunun adalet olduğuna; dünyanın adalet üzre ayakta kaldığına inanmayan hiç kimsenin bu mesleği hakkıyla yapması mümkün değildir. Hâkim ve savcı elbette anayasa, kanunlar ve diğer mevzuata göre görevini icra eder. Ama unutmayınız hâkim ve savcının asıl murakıbı kendi vicdanıdır. İç dünyasına hakka, hakikata ve bütün bunlarla kuşatılmış adalet anlayışına sahip olmayanlar için kağıt üzerindeki yazıların anlamı yoktur. Vasat bir kanunda iyi hâkim ve savcılar adaleti tesis edebilir ama vicdanı olmayan hâkim ve savcıların elinde en mükemmel kanunlar bile birer zulüm  aracına dönüşebilir. Adaletle zulüm arasındaki ince çizgiye dair kadim inançların temek kaynakları yanında pek çok filazof ve devlet adamının ikazları görüşleri vardır. İnsanların adalete güvenmediği bir toplumda ne huzur ve emniyet iklimi korunabilir, ne de devlet düzeni sağlanabilir. Türkiye geçmişte çeşitli dönemlerde maalesef bu sıkıntıları yaşamıştır.

Kimi zaman darbe ve vesayet güçlerinin kimi zaman  FETÖ gibi terör örgütlerini etkisi altına giren adalet sistemimiz milletimizin gözünde epeyce  örselenmiştir. Milletimizin hafızasında ve kalbinde rahmetli Menderes'in ve arkadaşlarının idamı da 12 Eylül yargılanmaları da FETÖ ihanet çetesinin kumpasları da acı izler bırakmıştır. Bunun için sizlerden  vicdanınızı ve imzanızı asla hiçbir kimsenin hiçbir gücün emrine vermemenizi istiyorum.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde