Acun'a milyonluk şort cezasını hangi bakanlık istemiş?

Acun'a milyonluk şort cezasını hangi bakanlık istemiş?

Diyanet’in 9 yaşındaki kızların gebe kalabileceği yorumunun ardından bir kız çocuk skandalına da Aile Bakanlığı imza attı.

Acun'a milyonluk şort cezasını hangi bakanlık istemiş?
16px
24px
04.01.2018 07:20
ABONE OLgoogle

RTÜK’te AKP’li üyelerin “millet tahrik oluyor” sözleri ile cezalandırılmasını savunduğu küçük kızların şortlu dans gösterisi için esas şikâyetin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan geldiği ortaya çıktı.

TV8’de yayımlanan “Yetenek Sizsiniz” programında, yaşları 7 ile 11 arasında değişen küçük kız çocuklarının şort giyerek yaptıkları dans gösterisi nedeniyle hazırlanan RTÜK uzman raporunda, “Çocukluğun saflık ve masumiyetine tezat görüntüler içinde sahnede arzı endam eden kızlar, yaşlarına uygun olmayan kıyafet ve makyajlarla dans gösterilerini tamamlamışlar, söz konusu yarışmada yayın yoluyla istismar edilmişlerdir” denilmişti.   Acun'a 1 milyon liralık şok ceza

Üst kurul toplantısında AKP’li üyelerin TV8’in cezalandırılmasını “Millet tahrik oluyor” sözleri ile savunduğu ortaya çıkmıştı. RTÜK’te yaşanan skandalın talimatını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün verdiği ortaya çıktı.

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya adına Genel Müdür Vekili İslam Emiroğlu’nun 18 Aralık’ta RTÜK’e yazdığı yazıda, “Bakanlığımızca çocukların korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması, ihmal ve istismardan korunmaları amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Çocukları etkileyen tüm yasa ve politikalarda, idari ve yargısal kararlarda ve hizmet sunumunda, çocuğun yüksek yararı ilkesi göz önünde bulundurulmaktadır” denildi.

‘Ahlaki gelişime zararlı’

Yazıda, “TV8’de, Yetenek Sizsiniz programında ‘Queens of the Dance’ grubunun sergilediği gösteride, çocukların yaş ve gelişim düzeyine uygun olmayan kıyafetlerle dans ettikleri görülmektedir. Söz konusu yayın çocukların fiziksel, zihinsel, psikolojik veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek içerikte olup, çocukların ihmal ve istismardan korunması amacıyla gerekli cezai yaptırımın uygulanması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim” ifadeleri kullanıldı. RTÜK’ün cezalandırma talebini içeren uzman raporunun da bakanlıktan gelen yazı ile aynı gün hazırlandığı öğrenildi.

Sinan Tartanoğlu / Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde