Açık artırmada 6 saatte 122 milyon Liralık dükkan satıldı

Açık artırmada 6 saatte 122 milyon Liralık dükkan satıldı

Emlak Konut’un düzenlediği kampanya kapsamında Başakşehir Merkez Çarşı’da 150 bin ile 9 milyon arası değişen fiyatlarla açık artırmaya çıkan dükkanlar için yüzlerce kişi rekabet etti

Açık artırmada 6 saatte 122 milyon Liralık dükkan satıldı
16px
24px
30.08.2016 18:31
ABONE OLgoogle
Açık artırmaya çıkan 252 dükkanın 165 adedi tam 6 saatte satılarak toplam 122 milyon 260 bin lira ciro elde edildi.

Makro – Akyapı Ortak Girişimi tarafından Emlak Konut Gelir Paylaşımıyla inşa edilen Başakşehir Merkez Çarşı’daki fiyatları 150 bin lirayla 9 milyon lira arasında değişen 252 dükkanın 165’i 6 saatte, toplam 122 milyon 260 bin liraya satıldı.

15 Temmuz darbe girişimi, terör olayları ve Suriye’deki mevcut duruma rağmen rekabet için ihale salonunu dolduran yüzlerce kişinin inşaat sektörü ve ekonomi adına ciddi bir gösterge olduğunu söyleyen Makro – Akyapı Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan, beklenenin üzerinde gerçekleşen katılım ve 122 milyon liranın üzerindeki cironun inşaat sektörü açısından moral verici olduğunu ifade etti.

“EKONOMİMİZ GÜVEN TAZELEDİ”

Açık artırma öncesi çevrelerinden ekonomik görünüm ve yaşanan olaylar dolayısıyla organizasyona ilginin düşük olabileceği, açık artırmayı yapmanın doğru olmadığı uyarılarını aldıklarını söyleyen Uyan, “Biz de tıpkı ihale salonunu dolduran vatandaşlarımız gibi ülkemizin yarınlarına güvendik. Güvenimizi de küçük bir daire bile satınalınamayacak fiyatlarla dükkanlarımızı satışa koyarak gösterdik. Halkımız da teveccüh ederek bu fiyatlar ve Emlak Konut’un tarihi kampanyasının koşullarıyla dükkanlarımızı aldı. Halkımız ülkemizin gelecek 10 yılına inandı. Bence 15 Temmuz, terör olayları ve Suriye’deki durum sonrası ekonomimiz bu salonda güven tazeledi. Ülkemize, ekonomimize ve yarınlarımıza güvenen tüm halkımız adına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

EMLAK KONUT ÖNEMLİ BİR HAMLE YAPTI

Emlak Konut’un tarihi kampanyasının halkımızın güveni üzerinde önemli bir etkisi olduğunu söyleyen Uyan, “Emlak Konut ülkemizin yarınlarına inanan, güvenen vatandaşlarımız için ödemeleri 10 yıla yaydı.

TÜFE ya da yüzde 0.70 sabit vadenin yanı sıra TÜFE oranını yıllık yüzde 10 ile sınırlandırarak enflasyonunun yüzde 10’un üzerine çıkması durumunda fark almayacağını taahüt etti. Bu ülkemiz ve ekonomi adına önemli bir hamledir.

Emlak Konut’un kampanyasına dahil olan Başakşehir Merkez Çarşı’daki dükkanlar hem sunduğu fırsatla hem de gösterdiği güvenle tarihi kampanyadan payını aldı” şeklinde konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde