Acele kamulaştırma bombardımanı

Acele kamulaştırma bombardımanı

Hükümet yine doğalgaz hattından, santrala, trafodan kent meydanı düzenlemesine kadar birçok alanda ‘acele kamulaştırma’ kararı aldı.

Acele kamulaştırma bombardımanı
16px
24px
23.02.2017 05:41
ABONE OLgoogle

Hükümet, Kamulaştırma Yasası’na dayanarak dün yine çok sayıda acele kamulaştırma kararı çıkardı. Olağanüstü durumlarda uygulanması gereken acele kamulaştırma, bu kez “kent meydanı yapımı” için de kullanıldı.

Karara göre, Gümüşhacıköy ilçesi doğalgaz boru hattı projesi için Amasya’da, Kulu ilçesi doğalgaz boru hattı projesi için Konya ve Ankara’da, Şiran ilçesi doğalgaz boru hattı projesi için Gümüşhane’de, Reşadiye ilçesi doğalgaz boru hattı projesi için Tokat’ta, Şefaatli ilçesi doğalgaz boru hattı projesi için Yozgat ve Kırşehir’de, Gölmarmara ilçesi doğalgaz boru hattı projesi için de Manisa’da bulunan bazı taşınmazlar BOTAŞ tarafından acele kamulaştırılacak.

Develi Ovası sulama projesi kapsamında DSİ, ErmenekOtluca enerji iletim hattı için TEİAŞ tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Marmara Ereğlisi LNG Terminali Ömerler-Keşan Doğalgaz Loop Hat
tı Projesi için Tekirdağ’daki bazı taşınmazlar BOTAŞ tarafından acil kamulaştırılacak. Samandağ enerji iletim hattı projesi kapsamında da TEİAŞ, İZMİRGAZ - Bergama Doğalgaz Bağlantı Hattı Projesi kapsamında BOTAŞ tarafından kamulaştırma yapılacak.

Acele kamulaştırma yoluyla, Adıyaman Gölbaşı’nda termik santral, Çanakkale Ezine’de rüzgâr santralı (RES), Muğla Köyceğiz ve Dalaman’da HES, Bodrum Yalıkavak’ta RES, Tekirdağ Muratlı ve Çorlu’da RES, Trabzon Çaykara’da HES, Yozgat Aydıncık ve Çekerek ile Tokat Zile’de HES yapılacak.

İnegöl’e trafo

İstanbul’un Silivri ile Tekirdağ Çerkezköy sınırları içerisine de termik santral yapılacak. İnegöl trafo merkezi projesi ve Çarşamba-Ünye iletim hattı projeler için TEİAŞ tarafından, Trabzon Yomra’da ise “kent meydanı” yapmak için Yomra Belediyesi tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Çankırı’da kentsel dönüşüm için belediye tarafından acele kamulaştırma gerçekleştirilecek.

Mustafa Çakır/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde