Acar: Doğuş Oto bono çıkarabilir

Acar: Doğuş Oto bono çıkarabilir

Aclan Acar, 170 milyon euro olan finansal borçları azaltmak için bono çıkarmaya hazırlanıyor

Acar: Doğuş Oto bono çıkarabilir
16px
24px
13.01.2010 08:34
ABONE OLgoogle

Aralarında Volkswagen'in de olduğu 15 uluslararası markayı temsil eden otomotiv distribütörü Doğuş Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, yaklaşık 170 milyon euro olan finansal borçlarını azaltma çalışmalarının devam ettiğini ve bu amaçla bir finansman bonosu ya da sabit getirili menkul kıymat ihracı konusunda çalışmalar yapıldığını söyledi

 Acar, “Yönetim kurulunun aldığı bir karar yok, değerlendiriyoruz. Borçlanma kompozisyonunu değiştirebiliriz ve elde ettiğimiz kârlarla da finansal borçları azaltma çabamız devam ediyor” dedi.

Bu yıl sektörde rekabetin daha yoğun olmasını beklediklerini belirten Acar, 2009'daki rakamlara yakın bir toplam pazar olabileceğini söyledi. Doğuş Oto olarak 2009'da 47 bin araç sattıklarını anlatan Acar, 2010 yılında toplam pazardan yüzde 10 pay ile 52 bin satış hedeflediklerini belirtti.

Acar, dünyadaki durgunluğun etkisiyle hazır olduğu halde üretimini erteledikleri Alman Krone ile ortak treyler deneme üretimine 2011'de başlayabileceklerini ve 2011 sonunda satışa geçecek duruma gelebileceklerini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde