Abdullah Kiğilı: Fenerbahçe'den ayrılacağım

Abdullah Kiğilı: Fenerbahçe'den ayrılacağım

Abdullah Kiğılı, Artık sıhhatim de kendi işlerim de müsaade etmiyor. Huzura ihtiyacım var. 3 - 6 ay sonra bırakmayı düşünüyorum” dedi

Abdullah Kiğilı: Fenerbahçe'den ayrılacağım
16px
24px
03.03.2013 12:31
ABONE OLgoogle

Yakın zamanda Fenerbahçe’den ayrılacağını açıklayan Abdullah Kiğılı, Artık sıhhatim de kendi işlerim de müsaade etmiyor. Huzura ihtiyacım var. 3 - 6 ay sonra bırakmayı düşünüyorum” dedi

Fenerbahçe Asbaşkanı ve Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, “Yakın zamanda ayrılacağım, Fenerbahçe’ye olan hizmetim bitmek üzere” dedi. Kiğılı, “Artık sıhhatim de kendi işlerim de müsaade etmiyor. Dört yıldır kulüpte görev yapıyorum. Huzura ihtiyacım var. 3 ay, 5 ay, 6 ay sonra bırakmayı düşünüyorum” diye konuştu.

 Kiğılı, “Perakende yöneticisi olmak mı zor yoksa futbol yöneticisi mi?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Dünyanın en zor şeyi futbol yöneticisi olmak. Perakende yöneticisi olmak çok kolay. Sonuçta kendi işinizi yapıyorsunuz. Yaptığınız işin doğruluğuna inanıyorsunuz. Doğru şeyler yapıp takdir görüyorsunuz. Ama futbol yöneticiliğinde takdir diye birşey yok. Türkiye’de 7 yaşındaki çocuk da takım yapmayı, tekniği biliyor, 77 yaşındaki kişi de. Bu kadar çok bilenin içinde beğenilmek zor. Ne yaparsanız yapın sonucunda tenkit yiyorsunuz. Doğru da yapsanız sonunda bir müddet sonra ‘yanlış’ deniyor. Onun için normal düzenim de bozulmaya başladı. Yaşta ilerleyince kaldıramıyorsunuz. İnşallah yakın bir gelecekte bırakacağım yöneticiliği.”

Kiğılı, “Türk sporunun şu andaki durumu iyiye gitmiyor. Gelecekte parlak görünüyor mu? Bence görünmüyor bu şartlar altında.. Çünkü fanatizm o kadar ön plana çıkmış durumda ki...” dedi.

Almanya’ya Fenerium..

 Fenerbahçe’nin ekonomisi doğru işleyen , borcu az olan bir kulüp olduğunu kaydeden Kiğılı, “Başkan 1 yıla yakın içeride kaldı. Yönetimdeki bazı arkadaşlarımızda içeride kaldığı halde hala dimdik ayakta ve yoluna devam ediyor.  İnanılmaz çalışan bir Fenerium zinciri var.

 Müthiş cirolar yapıyor. 2012’yi cirosu 80 milyon TL ciroyla kapatıyoruz. 75 mağazamız var. Yeni yatırımlarla mağaza sayısını 100’e çıkaracağız. 2013 ciro hedefimiz ise 100 milyon TL. Fenerbahçe’nin gülen yüzü Fenerium mağazaları. Yıl sonunda Almanya’ya mağaza açmayı planlıyoruz” dedi.
  
‘Çok cazip ortaklık teklifi gelirse oturup düşünürüm’

 
Kiğılı’nın ise halihazırda 210 mağazaya ulaştığını söyleyen Abdullah Kiğılı, “Bu yıl planımızda 5 verimsiz mağazayı kapatmak var. Ama aynı zamanda yaklaşık 20-25 tane de yeni mağaza açma projemiz var. Kiğılı olarak bu yıl ilk iki ayda elde ettiğimiz ciro, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında artış gösterdi” dedi.

‘Hayır demiyorum’

Kiğılı, fonlardan gelecek ortaklık teklifini nasıl değerlendirdiği yönündeki soruyu da, “Hayır demiyorum, teklif çok cazip gelirse oturup düşünürüm. İnsanların bazen reddedemeyeceği zamanlar olabilir. Öyle bir durumda ben de oturup düşüneceğim” diyerek yanıtladı.
Sektöre fonlardan yoğun bir talep olduğunu vurgulayan Kiğılı, şöyle devam etti:

“Tam 1 yıldır bize de ciddi şekilde ortaklık talepleri geliyor. Konuşuyoruz en azından... Bir iş öğreniyoruz. O süreçte neler konuşulması lazım, neler bilmemiz lazım bunu öğreniyoruz. Dolayısıyla benimle her konuşmak isteyene ‘hoşgeldiniz’ diyorum ve belirli bir zaman ayırıyorum. Bu yönde belli bir mesafe katettim artık. Onlarla nasıl konuşulacağını, nasıl hareket edileceğini ve nasıl bir sistem olacağını iyi biliyorum. Yani olur mu böyle birşey? Kesin hayır diyemiyorum.”
 
‘Çinlilere özel üretim yapacağız’

Mayıs ayının sonunda da Çin’de Kiğılı mağazası açacaklarını belirten Abdullah Kiğılı, şu bilgileri verdi: “Mağaza yeri tutuldu, dekorasyonu hazırlanıyor. Bu mağaza için üretim de Çin’de yapılacak. Belli bir ürün grubu da Türkiye’den gidecek. Şu anda Çin’de imalat başladı. Tabi Çin bedenlerine göre... Bizdeki en küçük beden, onlarda en büyük beden. Öyle bir durum var. Orada da başarılı olacağımıza inanıyorum.”
 
‘5 yılda 300 mağazaya ulaşacağız’

Kiğılı markası olarak yılda toplam 5 milyon adet ürün satışı gerçekleştirdiklerini söyleyen Abdullah Kiğılı, “5 yıllık zaman içinde 300 mağazaya ulaşacağız. Türkiye’nin bütün vilayetlerine ve ilçelerine gireceğiz. Sadece mağazalardaki çalışan sayımız 2 bini aşacak” dedi.

 Yurtdışında da 17 mağazaya ulaştıklarını kaydeden Kiğılı, “Şu anda 8 ülkede faaliyetteyiz. Yakın bir gelecekte Almanya pazarına gireceğiz” diye konuştu.
 
‘Bizi en çok üzen, yan yana kurulan alışveriş merkezleri’

 
Perakende sektörünün geleceğinin çok parlak olduğunu söyleyen Abdullah Kiğılı, şöyle devam etti: “Sektör her geçen gün büyüyecek. Türkiye’nin en çok istihdam yaratan işkolu olmaya devam edecek. Tek sıkıntı ise yan yana olan alışveriş merkezleri... Bizi en çok sıkan ve üzen şey bu. Bazı yerlerde yatırımlar doğru yapılmıyor. Mesela öyle noktaya geldi ki, İstanbul’un artık yeni alışveriş merkezine ihtiyacı yok” dedi.

Eylem Türk/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde