Abdi İbrahim'den Cezayir'e yatırım

Abdi İbrahim'den Cezayir'e yatırım

Abdi İbrahim, büyümesini sürdürülebilir kılmak ve küresel oyuncu kimliğini pekiştirmek üzere gerçekleştirdiği uluslararası ortaklıklar kapsamında; RemedePharma ile yeni bir ortaklık anlaşmasına imza attı.

Abdi İbrahim'den Cezayir'e yatırım
16px
24px
17.12.2014 13:48
ABONE OLgoogle
“Abdi İbrahim RemedePharma” adıyla faaliyet gösterecek bu yeni ortaklık ile iki şirket güçlerini birleştirerek, geniş bir tedavi alanını kapsayan ürünlerin üretim ve pazarlamasını yapacak. 

100 yılı aşkın süredir tıbba ve insanlığa hizmet misyonuyla ülkemize ve sağlık sektörüne katkı sağlamaya devam eden Abdi İbrahim, Ar-Ge ve üretim know-how’ı, ülke gereksinimlerine uygun geniş ürün portföyü ve uluslararası deneyimiyle, RemedePharma’nınlokal deneyimini bir araya getirerek Cezayir pazarı için optimum ürün, ekip ve çalışma oluşturmayı hedefliyor.  

Nezih BARUT; “GMP’ye uygun olarak yapımı gerçekleştirilecek fabrikayı 2016 başına kadar faaliyete geçirme sorumluluğunu üstlenmiş bulunuyoruz.” 

Türk ilaç sektörünün lider firması Abdi İbrahim’in, uluslararası arenada da güçlü bir firma olmasını sağlama hedeflerinin olduğunu dile getiren Abdi İbrahim Başkanı Nezih BARUT; “Yükselen bir değer olma yolundaki bu hedefimize, emin adımlarla ilerliyoruz. 1999 yılından bu yana faaliyet gösterdiğimiz Cezayir’de; ülkenin önde gelen ilaç şirketlerinden RemedePharma’nın hissesini satın alarak kurduğumuz ve yönetimi Abdi İbrahim’de olacak bu ortaklık gereğince; GMP’ye uygun olarak yapımı gerçekleştirilecek fabrikayı 2016 başına kadar faaliyete geçirme sorumluluğunu da üstlenmiş bulunuyoruz. Böylelikle, Türkiye’nin yanı sıra, Kazakistan ve Cezayir’de de üretim tesislerimiz aracılığı ile insan sağlığına hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Barut sözlerine şöyle devam etti;“RemedePharma’nınCezayir pazarındaki deneyim ile uluslararası hedeflerine koşan şirketimizin birlikte yaratacağı sinerjinin önemli başarılar ortaya koyacağına inanıyorum. Bu ortaklıkta emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Hâlihazırda Cezayir’de başarılı bir operasyon yürütmekte olan Abdi İbrahim ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten RemedePharma’nın sahibi Lamine BOUSTEILA; “Kuracağımız GMP uyumlu fabrika için Abdi İbrahim’in bize sağlayacağı know-how ve ürün portföyüne vereceği katkı, hedeflerimize ulaşmak adına çok değerli olacaktır.” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde