AVM ve kuaförlerin açılacağı kesin tarih belli oldu

AVM ve kuaförlerin açılacağı kesin tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından merak edilen sorunun cevabını açıkladı.

AVM ve kuaförlerin açılacağı kesin tarih belli oldu
16px
24px
05.05.2020 08:10
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise berber ve kuaför gibi işletmelerin 11 Mayıs’ta faaliyete geçeceğini açıkladı.

Yeni tip korona virüs(Kovid-19) salgınına karşı kapatılan kuaförlerin ve berberlerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar ise internetten “Kuaförler açılacak mı?, Berberler açılacak mı?, Kuaförler açılacak mı?, Kuaförler ne zaman açılacak?” sorularını aratmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından merak edilen sorunun cevabını açıkladı.

Kuaför ve berberlerin 11 Mayıs’ta açılacağının müjdesini veren Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

BERBER, GÜZELLİK MERKEZLERİ...

Gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla; berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek.

Aynı şekilde, Sağlık Bakanlığının ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek.

Giyim eşyası, ayakkabı, çanta, zücaciye gibi ürünlerin satıldığı işletmeler, belirlenen şartlara uymak kaydıyla, 11 Mayıs'ta hizmete açılabilecek.

Normalleşme sürecinin bir parçası olarak, bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske ve bez maske satışına, halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz.

Maske türlerine göre bir üst fiyat belirleyerek, halkımızı mağdur edebilecek girişimlerin de önünü keseceğiz.

Bu yıl hac farizasının yerine getirilip getirilemeyeceği ile ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımız, hem kendi içinde, hem de diğer ülkelerle görüşmelerini yaparak karar verecek.

Zira bu meselede İslam aleminin geniş bir istişareyle ortak karar alması gerekiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde