AVM'lerde dönmedolap rekabeti

AVM'lerde dönmedolap rekabeti

Alışveriş merkezleri çocuklu aileleri cezbetmek için lunapark işletmecileri ile el sıkıştı. Ünlü Küçük Çiftlik Lunaparkı Deposite'ye taşındı.

AVM'lerde dönmedolap rekabeti
16px
24px
28.04.2011 10:08
ABONE OLgoogle

Outlet, eğlence merkezi, çocuk konsepti derken şimdi de lunapark... Türkiye genelinde adım başı açılan alışveriş merkezleri cephesinde ayakta kalmanın yeni formülü ‘lunapark yatırımı’... İlham kaynağı ise şehir dışında olmasına rağmen Viaport’un dolup taşan lunaparkı. İstanbul’da Deposite Outlet ve evlilik konsepti üzerine bir alışveriş merkezi kuran Kuyumcukent lunaparklılar kervanına katılmak için kolları sıvarken Anadolu’daki alışveriş merkezleri de yeni trendin rüzgârına kapıldı.

Boş alanlar dolduruldu

Son dönemde yapılan lunapark yatırımları alışveriş merkezlerinde birkaç yıldır görmeye alıştığımız jetonlu arabalar ve küçük makinelerden oluşan eğlence merkezlerinden farklı. Yatırımcılar, tüketiciyi alışveriş merkezlerinin bahçesine kurulan son teknoloji ürünü makinelerle kalbinden vurmak için ünlü lunapark işletmecileri ile el sıkıştı. İkitelli’deki Deposite Outlet Merkezi, İstanbul’un ünlü Küçük Çiftlik Park’ın işletmecisi Parkav ve Turkav ile anlaştı. Türkiye’nin ilk yerleşik eğlence parkını kuran Parkav ve Turkav, İstanbul’un ünlü Küçük Çiftlik Park’taki lunaparkı Deposite’ye taşıdı. Küçük Çiftlik Parkı ise bundan böyle yılın 12 ayı faal olacak bir gösteri merkezine dönüşecek.

Haftada 15 bin kişi çeker

Wedding World Kuyumcukent alışveriş merkezi de 4 bin metrekarelik alan üzerine lunapark kurdu. Wedding World AVM Genel Müdürü Engin Çeler, Sümer Lunapark’ın kurduğu eğlence parkının mayısta hizmete gireceğini söylüyor. Birçok noktadan ücretsiz servislerin kalkacağı lunaparkın çevresinde restoran ve kafeler de açacaklarını kaydeden Çeler, “Bu sayede alışveriş merkezine haftada 10-15 bin kişinin giriş yapması bekleniyor” diyor.

Rekabetin dozu arttı

Türkiye’de 236 alışveriş merkezinin rekabet ettiği sektörde beş yıl içinde yaklaşık 165 yatırımın daha devreye girmesi bekleniyor. Sektörde rekabetin daha da sertleşeceğini belirten uzmanlar, bu yüzden oyuncuların farklılaşmanın dozunu arttırdığını söylüyor.

Viaport’a 20 mİlyon dolarlık Roller Coaster

25’e yakın oyun grubunun bulunduğu Viaport’taki lunaparka önümüzdeki dönemde 20 milyon dolarlık Roller Coaster da kurulacak. Lunapark hafta sonları 20 binin üzerinde ziyaretçi ağırlıyor.

LUNAPARKLI AVM’LER Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Makro Alışveriş Merkezi, Özdilek, Kale Center, Kent Meydanı, Asmerkez, Cepa AVM ve Anka Mall.

Sibel Cingi/Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde