AVM’lerde 3 saatten fazla kalmayın

AVM’lerde 3 saatten fazla kalmayın

3 saate kadar bedava olması gereken alışveriş merkezlerinin otoparkları vatandaşlar ile AVM’leri karşı karşıya getirdi.

AVM’lerde 3 saatten fazla kalmayın
16px
24px
05.02.2013 06:27
ABONE OLgoogle

3 saate kadar bedava olması gereken alışveriş merkezlerinin otoparkları vatandaşlar ile AVM’leri karşı karşıya getirdi.

Birçok AVM saate bakmaksızın otopark ücreti almaya devam ediyor. Otoparktan çıkarken kendisinden ücret talep edilen vatandaşlar karara uymayan alışveriş merkezlerini gönderdikleri şikayetlerle deşifre etti. İşte vatandaşın otopark çilesini anlattığı şikayetleri:

 "OTOPARKI GEREKSİZ MEŞGUL ETMEYİN"

"Bilindiği üzere AVM'lerde otopark ücretleri konusunda Danıştay'dan çıkan karar var. AVM'de geçen hafta yaklaşık 100 TL'lik bir harcama yaptım. Otoparkın ilk 3 saatinin ücretsiz olduğunu biliyorum. Ancak 3 saatten sonra ücret alınıyormuş. Konuya itiraz ettim. Alışveriş yaptığımı gerekirse fişlerle kanıtlayabileceğimi, otoparkı gereksiz yere meşgul etmediğimi söylememe karşın ilk 3 saat ücretsiz sonrasında her şekilde ücret alınıyor şeklinde cevap aldım. Fişimi de vererek istediğim yere şikayet edebileceğimi söylediler. Eğer gerçekten amaçları otoparkı gereksiz meşgul etmenin önüne geçmekse neden alışveriş yapan insanlardan da otopark ücreti alıyorlar. Bu tamamen haksız kazançtır."

FİYAT LİSTESİNİ YAYINLAYAN DA VAR!

"Danıştay'ın 2009 yılında verdiği karar uyarınca alışveriş merkezlerinde (AVM), 0-3 saat arası otoparkın ücretsiz olması gerekiyor, fakat gittiğim alışveriş merkezi bu karara uymuyor. Üstelik oto park girişinde çok belirgin şekilde fiyat listesini de yayınlamış. Gereğinin yapılmasını rica ederim."

OTOPARK SÜRESİ KARMAŞASI DEVAM EDİYOR

"Hafta sonu gittiğim AVM yarım saatin dışındaki bütün geçen zaman için otopark ücreti almaktadır. Bunun yasal olmadığını söylememize rağmen bu henüz yürürlükte değil deyip insanları yanıltmaya ve sömürmeye devam ediyorlar. En kısa zamanda incelemeye alınmasını istiyorum."

İŞTE OTOPARK ÜCRETİ KARARLARI!

Danıştay'ın 2009 yılında verdiği karar uyarınca alışveriş merkezlerinde (AVM), 0-3 saat arası otoparkın ücretsiz olması gerekiyor. İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 2007 tarihli ve halen yürürlükte olan kararına göre ise 3 saate kadar ücretsiz olması gerekiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde