ATO'da deprem: Başkan da istifa etti, Gökçek'ten ilk açıklama

ATO'da deprem: Başkan da istifa etti, Gökçek'ten ilk açıklama

Ankara Ticaret Odası’nda dün gece geç saatlerde 11 yönetim kurulu üyesinden 9'unun istifa etmesinden sonra bugün de ATO Başkanı Salih Bezci istifasını sundu. Kulislerde Osman Gökçek ismi konuşulmaya başlandı

ATO'da deprem: Başkan da istifa etti, Gökçek'ten ilk açıklama
16px
24px
27.10.2016 10:16
ABONE OLgoogle

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) dün gece saatlerinde başlayan istifa dalgasına ATO Başkanı Salih Bezci de eklendi. Bezci bugünkü ATO Meclisi'nde istifasını sundu. Oda'nın 11 yönetim kurulu üyesinden 9’u da dün gece geç saatlerde istifalarını Bezci’ye iletmişti.

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) istifa depremi yaşanıyor. ATO'da 11 yönetim kurulu üyesinden 8'i dün gece, Başkan Salih Bezci de bugün istifa etti. Bezci’nin istifasının ardından açıklama yapan Osman Gökçek, “Her türlü kararın mutabakata varılarak verileceği bir seçim süreci olmasını ben de arzu ediyorum.” dedi.

Gökçek'in başkanlığa giden yolu, ekim başında ATO Medya Meslek Komitesi'nden 4 asil 5 yedek üyenin istifa etmesiyle başladı.

Sözkonusu istifaların ardından 19 Ekim'de boşalan komite üyelik seçimlerinde Osman Gökçek aday olarak Meslek Komitesine, buradan da ATO Meclis üyeliğine girmiş oldu.

Osman Gökçek'in ATO Başkanlığına aday olabilmesi için ATO Meclis Üyesi olma şartı bulunuyordu ki bu hamleyle gerekli şart yerine getirilmiş oldu. Bugünkü toplantı, Gökçek'in katılacağı ilk Meclis toplantısı.

Kendi istemediği sürece görevden alınamayan Bezci'nin istifa etmesi durumunda yönetmelik gereği ATO Meclisi'nin 1 ay içinde yeni başkan ve yönetim kurulunu seçmesi gerekecek. 

BEZCİ'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI

ATO Başkanı Salih Bezci'den beklenen istifa geldi, Bezci, istifasını ATO Meclisi'nde kürsüden açıkladı ve ”Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında istifasını şöyle açıkladı:

“Ben ATO'da 6 ay meclis üyesi, 12 sene başkan yardımcısı, 5 sene başkanlık yaptım, her kademede çalıştım. Çok iyi şeyler yapmayla çalıştık. Burası bir okul. Bugün ben yönetim kurulu başkanlığından istifa ediyorum. Bundan sonra benim ağzımdan ATO aleyhine hiçbir söz çıkmayacak. Bu kurum aleyhinde de kimse konuşmasın. Kuruma ve şehrimize yazık edersiniz. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Yönetim kuruluna kim gelirse ben buna başarılar diliyorum. Allah onların yanında olsun. Hata ettiysek özür diliyorum, hakkınızı helal edin.”

İş dünyasını sarsan istifaların perde arkasında Gökçek mi var?

OSMAN GÖKÇEK’TEN AÇIKLAMA

ATO Başkanı Salih Bezci'nin istifasını açıkladığı ATO Meclisi'nde kürsüye Bezci'den sonra Osman Gökçek çıktı. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Gökçek, seçimlerden mutabakat çıkmasını arzu ettiğini söyledi. Alkışlarla yerine oturdu.

Gökçek, ATO 14'üncü Medya Meslek Komitesi'nden meclis üyesi seçildiğini hatırlatarak başladığı konuşmasında, böyle bir süreçten sonra meclis üyeleri arasında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kendisine destek ve oy veren yalnız bırakmayan ATO üyelerine teşekkür eden Gökçek, konuşmasında şu mesajları verdi:

MUTABAKATLA OLSUN

“Ülkemiz 15 Temmuz'dan sonra çok zorlu bir süreç geçirdi. FETÖ örgütüyle ülkemize yaptığı bir işgal hareketi oldu. Allaha hamdolsun başarısız oldular. Sadece FETÖ değil bununla birlikte PKK, DHKPC, DEAŞ ülkemize gerek ekonomik gerek siyasal anlamda ve sosyal anlamda saldırılarda bulunuyor. Bugünler birlikte olmak üzere daha çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden bir tanesi. Ben tabi meclise gelirken ‘ben' diye kelimenin geride kaldığı, ‘biz' kelimesinin ön plana çıktığı bir anlayışla sizlerle birlikte olmak isterim. Ve sizlerin de bu anlayış içinde kardeşinize bu noktada bakmanızı arzu ediyorum. Tekrar üstüne basarak söylüyorum. İstişarenin çok önemli olduğu, her türlü kararın mutabakata varılarak verileceği bir seçim süreci olmasını ben de arzu ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

YEDEK ÜYELER DE İSTİFA ETTİ

ATO'da istifa eden isimler şunlar: Koray Güngör, Şanal Erdoğan Yıldırım, Ferhat Ertürk, Galip Yeşilbaş, Hıfzı Kuruşa, İbrahim Uyanık, Murat Ali Akman ve Recai Kesimal

SİNAN AYGÜN DESTEKLİYOR MU?

Kulislerde, Osman Gökçek'i destekleyen isimlerden birinin de ATO eski Başkanı ve CHPeski Milletvekili Sinan Aygün olduğu ifade ediliyor. Aygün, Salih Bezci ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Ankara'nın en ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan Panora AVM'nin ortakları arasında yer alıyor.

1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın hali hazırda 125 bin üyesi bulunuyor. ATO, söz konusu üye sayısı itibari ile, İstanbul Ticadet Odası'ndan sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda.

125 BİN ÜYESİ VAR

1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın hali hazırda 125 bin üyesi bulunuyor. ATO, söz konusu üye sayısı itibari ile, İstanbul Ticadet Odası'ndan sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde