ATO Başkanı Salih Bezci, aidat borcu taktı mı?

ATO Başkanı Salih Bezci, aidat borcu taktı mı?

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan'ın 'Ben ATO'ya aidatımı ödüyorum. Bezci, Mimarlar Odası'na aidat ödemiyor" açıklamasına cevap geldi

ATO Başkanı Salih Bezci, aidat borcu taktı mı?
16px
24px
23.07.2013 11:05
ABONE OLgoogle

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, “Bu ülkede eğitim gören ve bu ülkede çalışan bir vatandaş olarak tek borcum ülkeme olan gönül borcumdur. Onu da yaptığım okullar, camilerle ve öğrencilere burs vererek ödemeye çalışıyorum. Ölünceye kadar da gönül borcumu ödemeyi sürdüreceğim” dedi. Bezci, aidat borcu içinse ilginç bir açıklama yaptı.

ATO Başkanı Salih Bezci, bazı yayın organlarında Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan’ın “Bezci’nin Borcu Var” başlığıyla yer alan ifadelerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Mimarlar Odası’nın üyesi olan mimarlardan aidat almasına değil inşaat projelerinden harç almasına itiraz ettiklerini kaydeden Bezci, “Biz sivil toplum örgütlerinin aidat almasına karşı değiliz. Biz İlçe belediyeleri, Büyükşehir belediyeleri ve Yapı Denetim Büroları tarafından kontrol edilen projelerin bir de Mimarlar Odası tarafından ücrete tabii olarak denetlenmesine karşıyız. Burada alınan harçlara karşıyız. Bu yetki herhangi bir bakanlığa devredilse biz ona da karşı çıkarız. “ dedi.

MİMAR ODASI NE DEMİŞTİ?

 Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Ali Hakkan, geçtiğimiz günlerde şunları söylemişti:

“Salih Bezci mimardır, bizim üyemizdir. İkimiz de kamu yararına çalışan örgütlerin sorumlularıyız. Böyle sorumlulukları olan insanlar açıklamalar yaparken dikkatli olmalı. Meslektaşımız ve üyemiz olarak da Bezci’yi özür dilemeye davet ediyoruz. Ben de ayrıca Ankara Ticaret Odası üyesiyim aidat ödüyorum, beni de denetleyen oda. ATO’ya da hiç aidat borcum yok. Ama ATO Başkanı Salih Bezci’nin, odasına karşı yükümlülükleri çerçevesinde aidat sorumluluğunu taşımadığını söyleyebilirim.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde