ASO’dan krize çözüm önerisi: Merkez Bankası şirketlere ortak olsun

ASO’dan krize çözüm önerisi: Merkez Bankası şirketlere ortak olsun

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Merkez Bankası’nın (MB) şirketlere ortak olarak dahil olabileceği yeni mekanizmalar geliştirmesi gerektiğini söyledi.

ASO’dan krize çözüm önerisi: Merkez Bankası şirketlere ortak olsun
16px
24px
25.09.2019 16:03
ABONE OLgoogle

ASO’nun meclis toplantısından konuşan Özdebir, ekonomideki durgunluktan çıkılarak, piyasanın işler hale gelebilmesi için kamunun reel sektöre sermaye niteliğinde kaynak aktarması gerektiğini ve bu talebin Merkez Bankası (MB) başkanına aktarıldığını dile getirdi.

MB’nin faiz indirimine gitmesinin finansman maliyetleri açısından önemli bir adım olduğunu belirten Özdebir, “Ancak özel bankaların piyasayı fonlamada çekimser kalması önemli bir sorun” dedi. ASO Başkanı Özdebir: Merkez Bankası borcumuzu ortak olsun

MB temmuzda yaptığı 425 puanlık faiz indiriminin ardından 12 Eylül’de politika faizini 325 baz puan indirerek yüzde 16.5’e çekmişti.   ASO Başkanı Özdebir: Yıl sonunda dibi görürüz

Özdebir şöyle devam etti: 

“Her geçen gün kredi imkanları daralmakta; beklentimiz faiz indirimi sonrası kamu bankaları ile özel bankaların da piyasayı uygun bir faiz ile fonlaması. Piyasadaki sıkıntıların ardından çek ve senete güvenin azalması ile birlikte şirketler nakit alışverişe yöneldiler bu da ticareti yavaşlatıyor. Durgunluktan çıkış ve piyasanın işler hale gelebilmesi için kamunun reel sektöre sermaye niteliğinde kaynak aktarması gerektiğini düşünüyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde