AKP tartışıyor; Erdoğan yeni kabinede Albayrak’a görev verecek mi?

AKP tartışıyor; Erdoğan yeni kabinede Albayrak’a görev verecek mi?

AKP kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası bir kabine revizyonunda özellikle tepkilerin yoğunlaştığı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a görev verip vermeyeceği tartışılıyor.

AKP tartışıyor; Erdoğan yeni kabinede Albayrak’a görev verecek mi?
16px
24px
26.07.2019 08:45
ABONE OLgoogle

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde aldığı büyük yenilginin ardından kabinede ve parti yönetiminde hızla değişiklik yapacağı beklentilerini boşa çıkaran Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olası bir kabine revizyonunda özellikle tepkilerin yoğunlaştığı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la ilgili kararının ne olacağı merak ediliyor.

31 Mart'ta yapılan İstanbul seçiminin tekrarlanmasında etkisi olduğu belirtilen Bakan Albayrak’a hem parti tabanından hem de parti içinden tepkiler olduğu biliniyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre parti kulislerinde, Erdoğan’ın kabinede bir değişiklik yapacağı güçlü şekilde dile getiriliyor, ancak bunun yeni yasama yılına doğru olacağı, ekonomide yaşanacak gelişmelerin de bekleneceği dile getiriliyor.

Kulislerde, "Merkez Bankası faizi düşürdü. Yıl sonuna kadar enflasyon daha da düşecektir. Ekonomide yaşanacak olumlu gelişmeler ekonomi yönetiminde bir değişiklik yapılması gerekliliğini de ortadan kaldırabilir" yorumları yapılıyor. Erdoğan’ın gelişmeleri de değerlendirerek dışarıdan atanan bakanlar dışında kabinede kapsamlı bir değişiklik yapmayabileceği belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde