AKP’nin ‘yıldız’ adayı hayali ihracattan gözaltında

AKP’nin ‘yıldız’ adayı hayali ihracattan gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekiplerince 16 ili kapsayan hayali ihracat operasyonunda, Bursa'da tekstil işi ile uğraşan yerel gazete sahibi Cüneyt Dizdar da gözaltına alındı.

AKP’nin ‘yıldız’ adayı hayali ihracattan gözaltında
16px
24px
21.03.2015 10:16
ABONE OLgoogle
İstanbul merkezli aralarında işadamları ve gümrük memurlarının da bulunduğu 16 ilde gerçekleştirilen eşzamanlı “hayali ihracat” operasyonunda 55 kişi gözaltına alındı, 12 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında AKP’nin miletvekili aday adaylarından tekstilci ve medya patronu Cüneyt Dizdar ile işadamı A.G de var. Dizdar ve A.G’nin daha önce de yapılan bir başka hayali ihracat operasyonunda gözaltına alındığı öğrenildi.

900 MİLYONLUK ZARAR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Devrim’in talimatıyla İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği’nce dün sabah İstanbul merkezli 16 ilde eşzamanlı operasyon yapıldı. Yaklaşık 200 polisin katılımıyla yapılan operasyonlarda, haklarında yakalama kararı bulunan aralarında bazı işadamları ile gümrük memurlarının da bulunduğu 67 kişiden 55’i gözaltına alındı.

Şüphelilerin, yurtdışından getirdikleri ham madde ve malları sahte evrakla işleyip yeniden yurtdışına ihraç ettiklerini gösterdikleri ancak bu malzemeleri yurtiçinde kaçak yollarla piyasaya sürdükleri ileri sürüldü. Operasyonda gözaltına alınanların devleti hayali ihracat yöntemiyle yaklaşık 900 milyon lira zarara uğrattıkları öne sürüldü.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan işadamları arasında tanınmış tekstilcilerin de bulunduğu öğrenilirken, işadamı A.G.’nin daha öncede hayali ihracat kapsamında gözaltına alındığı kaydedildi.

AKP’NİN ADAYI VE MEDYA PATRONU

Cumhuriyet’te yer alan habere göre AKP’nin miletvekili aday adaylarından tekstilci ve medya patronu Cüneyt Dizdar, daha önce de hayali ihracat suçlamasıyla gözaltına alınmış ve yargılanmıştı. Dizdar ile birlikte bazı muhasebecilerle tekstilcilerin de gözaltında olduğu öğrenildi.

AKP’den milletvekili aday adayı olan Cüneyt Dizdar, AKP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye yakınlığı ile biliniyor Haber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Tekstil Sanayici İşadamları Derneği Başkanlığı’nı da yapıyor.

İHRACATIN YILDIZI ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Dizdar 2012 yılında, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) tarafından düzenlenen ortak organizasyonda, 2011 yılında başarılı performans sergilediği için ihracatçılara verilen 'İhracatın Yıldızları' ödül töreninde, bronz madalya ile ödüllendirildikten kısa süre sonra, Hayali İhracat suçundan, İstanbul Polisi tarafından gözaltına alınmıştı. Dizdar, daha sonra çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Cüneyt Dizdar, 7 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimlerde, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmuştu.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar İstanbul’a getirilirken, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Vatan Caddesi’ndeki emniyet müdürlüğüne götürüldü.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde