AKP'liler, TRT ve AA’ya soruşturma istediler

AKP'liler, TRT ve AA’ya soruşturma istediler

Doğru çıkmayan ‘Murat Karayılan yakalandı’ haberleri AKP MYK’de gündeme geldi

AKP'liler, TRT ve AA’ya soruşturma istediler
16px
24px
17.08.2011 10:42
ABONE OLgoogle

Devletin resmi yayın organları TRT ve AA’nın “Karayılan yakalandı” haberleri AKP yönetiminde de rahatsızlık yarattı. AKP yöneticileri, doğru çıkmayan haberi birer gün arayla yayınlayan iki kuruluş hakkında idari soruşturma açılmasını istedi.

TRT ve AA’nın İran resmi yetkililerine dayandırarak verdikleri ancak daha sonra doğru çıkmayan “Karayılan yakalandı” haberi önceki gece Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AKP MYK toplantısında gündeme geldi.

Parti yöneticileri, kamuoyunda sansasyon yaratan, İran’la ilişkileri etkileyen ve artan saldırılar nedeniyle en hassas dönemde “devletin resmi organlarınca” yayınlanan bu haberden duydukları rahatsızlığı dile getirdi. MYK üyeleri, bu haberler ve sonrasındaki gelişmelerin PKK’ye karşı oluşturulmaya çalışılan politikalara zarar verdiğini belirtti.

Erdoğan mektup yazacak

MYK toplantısında Erdoğan’ın yeni anayasa sürecinin başlatılması için muhalefet liderlerine mektup yazacağı bilgisini verdiği de öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Erdoğan’ın mektuplarla uzlaşma çağrısı yaparak TBMM açılmadan önce yüz yüze görüşme talebinde bulunacağı da belirtiliyor. Erdoğan, ayrıca daha önce açılım sürecindekine benzer şekilde yeni anayasa için Dolmabahçe toplantıları yapmayı da planlıyor.

Parti yetkilileri, önümüzdeki günlerde sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek yeni anayasa sürecine destek isteyecek. Öte yandan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, hafta başında Erdoğan’a yaptığı ziyaretin ardından bugün de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’yle görüşecek.

Erdem Gül/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde